Wilfa kaffekvern CGR-1

Elsker du kaffe, trenger du denne

Bra og billig kaffekvern.

TEST AV KAFFEKVERN: Wilfa CGR-1 testes
TEST AV KAFFEKVERN: Wilfa CGR-1 testes Foto: Bjørn Inge Karlsen HM Foto
Publisert Oppdatert

Vi har prøvekjørt Wilfa CGR-1 kaffekvern.

- Det skal ikke gå mange sekunder fra kaffen er kvernet til du må starte å brygge, sier Tim Wendelboe - mannen som har gitt kaffenerdene et ansikt. Wendelboe driver en mikro-kaffebrenneri i Oslo.

Skal du ha superkaffe er det ingen vei utenom: Du må kverne kaffen sjøl.

I det siste har det kommet en rekke nye maskiner som gjør jobben enklere (se vår store test av espressomaskiner).

Testing av kaffemaskiner

Selv om maskinene gjør jobben lettvint, blir det ikke nødvendigvis bedre kaffe. Alle kaffenerder med respekt for seg selv har utstyret i orden. Ja visst, kverning er en større jobb enn å trykke på en knapp på kaffemaskinen, men så er det også mye større sjanse for at kaffen blir bedre.

Klikk.no har testet mange av de mest populære kaffemaskinene:

Handpresso

Mypressi

Bialetti

Aeropress

Kverne kaffen selv

Når du har det utstyret du trenger for å brygge kaffen, er neste skritt å skaffe seg en kaffekvern. Det finnes mange på markedet. Kvaliteten og finessene varierer mye.

Denne gangen har vi testet Wilfa CGR-1.

Slik virker den:

På toppen sitter et lokk. Det skrur du av og heller bønner ned i beholderen. Så stiller du inn malingsgraden. Det går fra grovt til fint med mange trinn. Så stiller du inn tiden - opptil 30 sekunder - og trykker på knappen. Den malte kaffen kommer ned i et plastkammer.

Omtrent slik:

Brukervennlighet:

Kaffekvernen er nesten selvforklarende. Bruksanvisning er praktisk talt ikke nødvendig.

Kverner gir fra seg mye støy, men ikke mer enn andre. På samme måte som man må forvente at motorsaga krever hørselsvern, bråker også kaffekverna. Det er det greit å være klar over dette når du kjøper en slik maskin.

Du må lære kvernen å kjenne (kalibrere malingsgrad og -tid) for å maks ut av den. Det går imidlertid fort. Siden innstillingene (malingsgrad og tid) blir stående fra sist du kvernet, er det enkelt å justere seg fram til perfekt kaffe med denne maskinen - i motsetning til noen andre kverner der du manuelt må bestemme kverningstid hver gang.

Kvalitet på delene:

De få som finnes på denne kaffekvernen virker faste og gode. Selve kverndelene virker også solide.

Det kan innvendes at materen på toppen og kaffebeholderen i bunnen er i plast. Det er vanskelig å si hvor solide og varige de er. Man hadde følt seg tryggere om de var i metall - men da ville prisen også vært stivere.

Helhetsvurdering

Wilfa CGR-1 er en god kvern til en rimelig penge. Prisen varierer fra 600 til 800 kroner. Du får veldig mye for pengene og mye mer ut av bønnene med denne kaffekverna.

Kverna er ikke jevn og presis nok for espressomaskiner. Men, til alt fra kokmalt til mokkakanne (bialetti-kanne) er dette en rimelig og god kaffekvern.

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (Vi har runda 3500!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du pesto

10 oppskrifter med kjøttdeig

Smaken av Mexico på rekordtid

Snickerskake: Bedre enn snickers...

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!


Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning