Konstruktiv krangel

Nok er nok, nå er det på tide å få noe ut av de latterlige diskusjonene deres!

Publisert Oppdatert
Alle par krangler fra tid til annen, men spørsmålet er hvordan man krangler, og hva man krangler om.

Det er fullt mulig å krangle slik at man faktisk får noe ut av diskusjonen. Magasinet Womens health presenterer verktøyene for en konstruktiv krangel.

Kjærlighet og hat ligger nærmere hverandre enn vi tror. Det er nemlig samme delen av hjernen som aktiveres når vi kjenner forelskelse og pulserende hat, viser studer. Og dette kan forklare hvorfor til og med dere to, som trives så godt sammen, krangler en hel del.

Les også: Menn høye på kurver

Les også: Ærlig sex- Krangel kan være et tegn på at forholdet er sterkt og lidenskapelig, og at dere er så trygge på hverandre at dere kan uttrykke negative følelser uten at forholdet tar slutt, sier Bonnie Eaker Weil som har skrevet boken "Make Up, don't break up", til Womens health.

Dette kan dere prøve på:

Prate mindre, lytte mer

- Studier viser at ulykkelige par snakker mer og lytter mindre til hverandre for å gjøre seg selv hørt, sier Benjamin Karney ved instituttet for relasjoner ved UCLA i Los Angeles.

Å snakke høyest er som oftest lite produktivt, det resulterer i at dere prater til hverandre istedenfor å føre en dialog hvor dere faktisk får noe ut av praten.

Unngå personangrep

Ikke forandre krangelen til skittkasting. Når noen blir såret, er det vanskelig å løse det som startet krangelen. Dessuten har hjernen en innebygget mekanisme som gjør at vi oppfatter negative ting om oss betydelig raskere enn de positive tingene, viser en studie fra universitetet i Chicago. En beskyttelsesmekanisme fra huleboertiden gjør at det er umulig å se bort i fra eventuelle farer. Derfor er det viktig å minimere alt det negative innholdet i en diskusjon. Husk at målet med deres diskusjon er å løse saker og ikke rakke ned på hverandre.

Det er ingen konkurranse

- Mange er så fokusert på at de har "rett" at de ikke får frem selve poenget; å nå frem til en løsning, sier Benjamin Karney videre i Womens health.

Begynn heller med å finne noe som dere kan komme overens om. Fokusere deretter på en middelvei som dere begge synes er grei.

Les også: Orgasmen kan forlenge livet ditt

Les også: Forvirret eller forelsket

Les også: Menn knekt etter skilsmisseHusk at dere er et par

Forsøk å beholde humoren. Om dere midt i striden kan se det komiske i det hele, eller gi hverandre et kyss, vil stemningen løsne, og dere får en liten pause fra alt det negative. Kan dere til og med komme frem til en løsning etter krangelen, vil dere til og med føle dere mer forelsket når bråket er over, viser en studie utført ved universitetet i Berkeley, California.

Kilde: Womenshealthmag.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning