Orgasmen kan forlenge livet ditt

Les hvorfor du bør få minst en orgasme hver dag gjennom livet!

Publisert Oppdatert
Forskning viser at seksuell nytelse er så sunt for helsen din at det faktisk forlenger livet ditt.

Mange fordeler

Tidligere i år konstaterte British National Health Service at "en orgasme om dagen holder deg frisk", og flere forskere sier seg enige i dette utsagnet og oppfordrer kvinner til å onanere jevnlig for å få orgasme. Forfatter av boken "Pleasuring: The Secrets of Sexual Satisfaction", Yvonne K. Fulbright, mener at det er mange forskjellige helsefordeler å vinne gjennom å ha en eller flere orgasmer per dag.

- Du slipper ut mye stress fra kroppen, du bedrer søvnkvaliteten din og mensensmertene reduseres. Og dette er bare en liten del av alt det positive, sier hun til Cosmopolitan.com

Les også: 10 trinn til bedre sex

Les også: 16 orgasmer på 3 timerEksperter er enige om at det finnes en rekke helsefordeler gjennom å få orgasmer, og forskning viser at menn som har to eller flere orgasmer i uken lever lengre enn menn som har færre orgasme per uke. Kvinnelige orgasmer har enda ikke blitt studert separat, men en annen studie viser at kvinner som sier de nyter orgasmer, lever lengre enn kvinner som sjeldent får orgasmer.

- For eksempel viser undersøkelser at når seksuell aktivitet øker, vil risikoen for brystkreft gå ned. Dette kan skyldes at diverse gledeshormoner øker i kroppen under orgasme, noe som virker positivt på immunforsvaret, sier Beverly Whipple, doktor og forfatter av boken "The Orgasm Answer Guide".

Det finnes også beviser for at hyppige orgasmer kan forebygge mot hjerteinfarkt. I tillegg fører orgasmer til at hjernen får mer oksygen, på samme måte som trening. Med andre ord får altså hjernen mer næring, og du holder den skarp og klar.

I tillegg virker hyppige orgasmer smertedempende og kan forhindre migrene og diverse verk i kroppen.

Planlegg orgasmene

Én orgasme per dag høres voldsomt ut for mange, men Fulbright mener du bør forsøke å få det til:

Les også: Nå klimaks sammen

Les også: Romantisk sex

Les også: Vis dette til kjæresten din- Det er ikke sikkert du føler du har verken tid eller energi hver dag, men hvorfor ikke sikte høyt? Ta det med på listen din sammen med alt det andre, og se på det som en personlig investering. Det er smart å utforske litt hva du liker best og hvordan du lettest får orgasmer, sier hun.Kilde: Cosmopolitan.com
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning