Slik skal mannen være i 2010

Syns du menn begynner å bli i overkant jålete? Det blir ikke bedre fremover.

Publisert Oppdatert
Pleier partneren din å måtte vente på deg når dere skal ut? Skal vi tro ekspertene er rollene i ferd med å snu. Hårstylist Birger Løkeng, mest kjent fra Homsepatruljen, fortalte under lanseringen av Kérastases nye herreserie Capital Force, at årets hårtrender for menn krever god tid på badet;

- Den klassiske herrefriseringen anno 1950 er tilbake for fullt, med cleane frisyrer og antrekk. Samtidig er 80-tallet viktig, og electroclashtrenden med slett hår og smale antrekk er fortsatt gjeldende, forteller Løkeng, mens han viser frem bildene av årets herrekolleksjon fra frisørkjeden Adam og Eva.

Les også: Slike menn vil vi ha!

Les også: Rynker er ikke det versteSelv om årets hårtrender henter inspirasjon fra 50-tallet er mannen anno 2010 altså en helt annen enn for bare noen tiår siden. Mens datidens menn dro en neve brylkrem gjennom håret, er det i dag slett ikke uvanlig at kvinnene må dele mer og mer av badehyllen etterhvert som stadig flere velværeprodukter for herrer kommer på markedet.

- Menn vil se bra ut

Trendforsker Gunn Helen Øye tror menn i dag både er villige til og har lyst til å bruke penger på hud og hår:

- Til tross for at det har skjedd en god del endringer er markedet langt fra mettet når det gjelder herreprodukter. Menn er rett og slett mye mer mottakelige enn det man skulle tro. Dagens unge menn vil se bra ut, de bruker gjerne både tid og penger på utseendet, og de ønsker seg produkter som er spesielt tilpasset nettopp menn, forteller Øye, og viser til en undersøkelse som skulle kartlegge menns oppfatning av eget utseende og forventninger fra andre:

  • 62 % ønsker seg egne herreprodukter, der stikkordene er maskulin emballasje og et innhold som gir resultater raskt.
  • 86 % syns det er viktig å ta vare på utseendet.
  • 64% er opptatt av hva andre sier om utseendet deres.


  • Menn med feminine verdier

    Birger Løkeng mener det er på høy tid at produsentene i større grad henvender seg til menn, og tror ikke det er lenge før vi ser menn bruke tid og penger på behandlinger som i dag stort sett er forbeholdt kvinner:

Les også: Bruker du feil jeans?

Les også: Perfekt skimmerskygge

Les også: Bort med arr og flekker- Dagens 15-åringer kommer til å synes det er helt ok å få gjennomført en kjemisk peeling når de er 40. Flere og flere menn tar til seg feminine verdier, men selv om det blir mer og mer jåleri er det viktig at menn fortsetter å være menn, understreker han.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen