Bort med arr og flekker

Har du arr og røde flekker etter kviser? Vår hudekspert hjelper deg.

Publisert Oppdatert
Få flere gode råd på Hilde Christinas hudpleieblogg !

Om man har vært plaget med kviser og urenheter over lengre perioder, kan dette sette spor i huden i form av kraterarr og røde flekker og prikker. Kvinneguidens hudekspert, hudpleier Hilde Christina Skaar, fikk et spørsmål av en leser på bloggen sin som lurte på nettopp dette problemet.

Ingen mirakelkur

Hudpleieren kjenner godt til problemet som hun selv har slitt med.

Les også: Unngå voksenakne

Les også: Sminke beskytter huden

Les også: Skjønn hele livet- Arr er noe av det mest tricky jeg vet om, spesielt arr som er røde. Når det gjelder arr i form av fordypninger i huden kan hjelpe mye å for eksempel bruke glykolsyreprodukter i kombinasjon med pensling. Dette har hjulpet meg veldig, de arrene jeg tidligere hadde i panna er borte etter langvarig bruk av gode produkter, skriver hudpleieren.

Hilde Christina på Kvinneguiden!


Vår faste hudekspert er utdannet ved Hudpleie- akademiet i Oslo. Hudpleie og makeup er hennes store lidenskap, og liker å formidle kunnskap videre til de som er interesserte.


Hudpleie og makeup

Hilde Christina driver i dag den største bloggen om hudpleie og makeup i Norge.

- Når det gjelder røde arr, har jeg enda ikke funnet noen magisk mirakelkur. Dessverre er noen av oss bygd slik at får vi en kvise, har vi et rødt merke der kvisen var i evigheter etterpå, skriver hun.

Selv om det ikke finnes noen miralkelkur, her er noen små tips som kan hjelpe:

Gode råd
  • Produkter ment til bruk etter kjemisk peeling, krystallsliping, laser etc. Produkter jeg bruker og elsker er fuktighetskremer som anbefales etter pensling, utklemming, laser og liknende, og dette fungerer virkelig. Om jeg sliter med røde merker bruker jeg denne direkte på området. Det blir ikke borte over natten, men jeg merker at huden min tar seg inn mye raskere når jeg bruker riktige kremer.
  • Aloe Vera. Enkelt, men det fungerer. Som mange kanskje vet brukes aloe vera på solbrenthet, på sår og irritert hud og det fordi det hjelper hudens helingsprosess. Velg en krem eller gelé med høyt innhold av aloe vera, spør på helsekostbutikker.
  • Vitamin E. Det finnes mange kremer med vitamin E, disse får du på apotek og i helsekost. Vitamin E-kremer brukes ofte etter peeling og laser og på samme måte som aloe vera hjelper det huden til raskere helingsprosess. Det er jo ikke noe minus at de gir fukt og virker beroligende i tillegg. Obs! Sjekk ingrediensene, om paraffinum liquidum eller lanolin står på listen, finn en annen vitamin-e-krem.
  • Masker for sensitiv hud. De fleste masker fra gode merker tilpasset sensitiv hud, har egenskaper som beroliger og hjelper helingsprosessen. Dette fordi sensitiv hud ofte sliter med for eksempel eksem, og ingrediensene som hjelper mot dette kan jo vi andre benytte oss av også.
  • - Når du leter etter produkter, vær skeptisk og ikke forvent mirakler over natten. Noen hudpleiesalonger tilbyr også laserbehandlinger som skal fremskynde heling av arr, så forhør deg i nærmeste salong. Laser er ofte kostbart, så forsøk gjerne de billigere løsningene først. Og selvfølgelig, unngå solen og dropp røyking. Både sol og røyk forsinker helingsprosessen og virker negativt på arr, sier hudpleieren.

    Få flere gode råd på Hilde Christines hudpleieblogg !
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning