Elsk kroppen din

12 grunner til å elske de store lårene dine

Det er jammen ingen grunn til å deppe om du ikke har thigh gap.

FLOTT OG SEXY:  Kim Kardashian-West og Beyonce er bare to damer som viser hvor sexy det ser ut med kraftige lår. FOTO: Stella Pictures
FLOTT OG SEXY: Kim Kardashian-West og Beyonce er bare to damer som viser hvor sexy det ser ut med kraftige lår. FOTO: Stella Pictures
Publisert Oppdatert

Endelig!  I årevis har kvinner verden over løpt, svettet, sultet og bøyd oss inn i de utroligste yoga-posisjoner for å oppnå det som har vært fremstilt som idealet: Slanke, faste og cellulitt-frie lår.

Thigh-gap bilder har florert på Facebook og Instagram, og gjort at de av oss med litt mer -kremt-romslige lår fort har kvidd oss for å kaste sarongen på stranden.

Men ikke mer.

Elsk kroppen din

Kanskje er det en motreaksjon på alle de tynne beina vi har blitt visuelt foret med opp gjennom årene, eller det faktum at flere kjendisdamer nå ikke bare villig vekk viser frem de sterke, kraftige lårene sine - men også ser helt fantastiske ut når de gjør det.

Der hvor Beyonce, Kim Kardashian West og Nicky Minaj går i bresjen, ja der følger vi andre lykkelig etter. Trange skjønnhetsidealer er ut.  Nettstedet Elite Daily har postet en liste over grunner til å omfavne dine store lår, og vi har latt oss inspirere.

Her kommer derfor 12 gode grunner til at rope hurra for store lår!

NULL MELLOMROM: Flotte Nicky Minaj og J. Lo, gjør ingenting for å skjule sine runde lår. Det har florert av bilder på nett de siste årene av tynne lår med såkalt thigh-gap. Nå blomstrer mot-trenden, og kvinner hylles for å omfavne de naturlig runde lårene sine. FOTO: Stella Pictures
NULL MELLOMROM: Flotte Nicky Minaj og J. Lo, gjør ingenting for å skjule sine runde lår. Det har florert av bilder på nett de siste årene av tynne lår med såkalt thigh-gap. Nå blomstrer mot-trenden, og kvinner hylles for å omfavne de naturlig runde lårene sine. FOTO: Stella Pictures

1. Store rumper er hot, -derfor er lårene det og

Du kan si mye pent om Twiggy, men en sexy kulerumpe ala Kim Kardashian-West hadde hun ikke.  Det siste året er store rumper blitt hyllet som aldri før. Beyoncé med sine runde former er et av verdens største sexsymboler. Jennifer Lopez og Iggy Azela hyller store, deilige rumper i låta Booty, og populariteten til twerking gjør at rumpa er i fokus også på dansegulvet.

- Rumpen nådde sitt høydepunkt i år, og motebransjen fulgte som alltid etter med puteinnlagte jeans og push-up undertøy for rumpe, uttalte designer, stylist og eier av modellbyrået Idol Looks Amar Faiz til Klikk Mote.

Store rumper betyr som regel også store lår, så nå er et strålende tidspunkt for å akseptere og omfavne kroppen din med former og alt.

2. Det er sexy å være sterk

Eller "Strong is the new skinny" som trenden så fint heter på engelsk. Det har det nemlig vokst frem en gedigen mot-trend mot thinspiration bildene som florerte for noen år siden, og i dag er det langt mer sexy å se sunn og sterk ut, enn utmagret og innhult.

Kvinneguiden har tidligere snakket med fabelaktige Kristin Thorvaldsen, som mener flere damer bør prøve styrketrening. Selv løfter Kristin 165 kilo i knebøy,

Styrketrent eller ei: Vi takker ja til en sterk kropp som makter å bærer oss gjennom hverdagen!

Se Booty her.

3. Du har bedre sex

Når det kommer til sex som med mye annet, så hjelper det godt å være fysisk sterk for å oppnå det beste resultatet.

Glemme misjonærstillingen, samt andre kjedelige og passive posisjoner, og bruk heller de sterke lårene dine til å eksperimenter med andre og mer fysisk krevende posisjoner. Oppsiden? Menn elsker damer som er aktive i senga!

4. Du holder deg varm

Har du ingen mellomrom mellom lårene, ja da kan heller ikke den kalde vintervinden blåse inn mellom lårene dine.

I tillegg vil friksjonen som oppstår mellom lårene dine når du går hjelpe til med å skape enda mer varme. Om ikke det er grunn god nok til å være lykkelig over litt ekstra kjøtt på beina her i hustrige Norge, ja så vet ikke vi.

5. Det bra for helsa

Ja, du leste riktig. Ifølge britiske forskere kan store lår og stor rumpe faktisk være såpass sunt at det til en viss grad beskytter mot enkelte hjertesykdommer og andre metabolske problemer.

- Hoftefett fungerer som en mopp og suger til seg skadelige fettsyrer, forklare leder for studien, Dr Konstantinos Manolopoulos ved Oxford University til nyhetskanalen BBC.

- Fettet som samler seg rundt hofte og lår skiller seg fra fett som samles rundt midjen, som ikke har disse egenskapene.

Studien, som har vært publisert i International Journal of Obesity, forklarer at i fremtiden vil kanskje leger til og med kunne skrive ut medisiner som redistribuerer fett til hofte og lår fra andre steder på kroppen.

- Dette kan da kanskje brukes som beskyttelse mot sykdommer som diabetes og flere kardiovaskulære sykdommer, forklarer Manolopoulos til nyhetskanalen.

6. De kan brukes som votter om du er kald på hendene

Fryser på fingrene men glemt både votter og hansker hjemme? Ikke noe stress. Bare sett deg ned et sted og legg hendene inn mellom de gode runde lårene dine. Vips; varme hender - takket være dine egne flotte lår.

ELSK KROPPEN DIN: Det virker ikke som om Beyonce  lar seg stresse over mangel på thigh-gap. FOTO: Beyonce, Tumblr
ELSK KROPPEN DIN: Det virker ikke som om Beyonce lar seg stresse over mangel på thigh-gap. FOTO: Beyonce, Tumblr

7. Du lever lenger

I en studie publisert i British Medical Journal konkluderte danske forskere med at de med store lår opplevde langt færre hjerteproblemer og levde lenger enn de med tynne lår, melder BBC.  Forskerne ved København Universitetssykehus kom til denne konklusjonen etter å ha fulgt 3000 personer over 10 år. Det er særlig for oss med over 60 centimeter i diameter rundt lårene at denne positive helseeffekten slår inn, i følge de danske forskerne.

 

8. Du holder ut lenger på dansegulvet

Tenk på så mye de sterke beina dine gjør for oss! Ikke bare vil du være bedre til å løfte tunge ting enn venninnene med mindre muskler i beina, men du vil helt sikkert også være den som holder ut lengst når dere skal ut og danse.

Når vennene dine begynner å klage over trøtte bein og når går siste bussen hjem, så er de sterke lårene dine klare til å danse -og twerke!- ut i de små nattetimer.

9. Det er mer behagelig å sykle

Hvem har vel ikke fått vondt mellom beina etter en sykkeltur? Jo tykkere lårene dine er, dess mer isolasjon har du mellom bein og muskler og det vonde sykkelsetet. Hørte dere det? Frem med sykkelen!

10. Du mister ikke mobilen i do

Innrøm det, vi gjør det alle sammen. Sjekker Facebook eller ser videoer på Snap mens vi sitter på toalettet. Med tjukke nok lår vil du aldri risikere å miste den nye iPhonen din ned i doskåla mens du sitter på toalettet. Om ikke det er grunn nok til å elske tykkere lår, så vet ikke vi.

11. Har du hørt Nicky Minaj eller Beyonce klage over lårene sine?

Nei, det har du ikke. De er flotte, sexy og feminine. Så slutt å være kritisk til din egen kropp fordi du ikke ser ut som Gisele Bundchen naken- veldig få mennesker på denne jorda gjør det.

REALISTISK: Kim Kardashian har gjort det IN med kvinnelige former og stor rumpe og lår. Her sammen med sin lille datter North. FOTO: Stella Pictures
REALISTISK: Kim Kardashian har gjort det IN med kvinnelige former og stor rumpe og lår. Her sammen med sin lille datter North. FOTO: Stella Pictures

Vær heller raus mot deg selv og la deg inspirere av damer som har kroppstyper som ligner på din egen. Hurra for variasjon og mange måter å være vakker på!

12. Du kaster ikke bort tiden med å bekymre deg over størrelsen på lårene dine

Det er bortkastet tid å stresse over en kropp du aller mest sannsynlig aldri kommer til å få.

Å lengte etter mellomrom mellom lårene når du har en beinbygning som ikke tilsier at du kommer til å få det, er like meningsløst som å håpe at det skal vokse vinger ut av ryggen

Så dropp negative tanker, snakk pent til deg selv og lær deg å elske kroppen din og de flotte lårene dine.

Du er god nok, -akkurat som du er!

 

Vil du lese flere slike saker? Følg Kvinneguiden på Facebook!

 

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning