Rumpa var størst i 2014

Rumpa var størst i 2014

Husker du disse mote- og skjønnhetsøyeblikkene fra 2014?

RUMPAS ÅR: At bakdelen, og gjerne en stor en sådan, var i fokus 2014 er det liten tvil om.
RUMPAS ÅR: At bakdelen, og gjerne en stor en sådan, var i fokus 2014 er det liten tvil om. Foto: FOTO: Stella Pictures.
Publisert Oppdatert

Det har vært et begivenhetsrikt år i mote- og skjønnhetsbransjen.

Alt fra minneverdige øyeblikk fra den røde løperen, til nye skjønnhetsprodukter som virkelig gjorde oss hakket vakrere.

Klikk Mote har derfor spurt industrieksperter om hva som skilte seg mest ut i 2014, og den største trenden – som er mer et fenomen og retning – er vi alle enige i at fortjener en førsteplass.

Booty, booty, booty!

2014 har uten tvil vært rumpa sitt år!

Endelig har rumpe, og spesielt en stor rumpe, fått positiv fokus og blitt frontet som både vakkert og trendy.

Jennifer Lopez og Iggy Azalea's sang «Booty» var dedikert til store bakdeler, og til og med Taylor Swift hoppet på trenden.

- Rumpen nådde sitt høydepunkt i år, og motebransjen fulgte som alltid etter med puteinnlagte jeans og push-up undertøy for rumpe, sier Amar Faiz, designer, stylist og eier av modellbyrået Idol Looks, og fortsetter:

- Ordet som var på alles lepper var «squats squats», og uansett om det startet med Miley Cyrus sin twerking eller J-Lo´s forsikrede bakdel, kommer denne trenden til å bli med langt inn i år 2015.

Og selv om verken sangen eller videoen til Nicki Minaj, «Anaconda», ble like populær hos alle, ser det ut til at større bakdeler også representerer en viktig endring i moteindustrien.

- Vi har sett en deilig utvikling dette året, som både tillater en friere klesstil og sunnere holdning til kropp og utseendet, forteller eier av It's Happening Event & PR, Anette Elvhaug oss og fortsetter:

- Kardashian-søstrene har spesielt sørget for at en hel verden nå forstår hvor vakkert en naturlig rumpe kan være. I tillegg heier jeg veldig på årets utvikling innen sunnhet, og tankegangen om at skjønnhet kommer innenfra.

RUMPAS ÅR: At bakdelen, og gjerne en stor en sådan, var i fokus 2014 er det liten tvil om. Både Kardashian-søstrene, Miley Cyrus med sin "twerking" og musikkvideoen til Jennifer Lopez og Iggy Azalea "Booty" kan ta mye av æren for det.
RUMPAS ÅR: At bakdelen, og gjerne en stor en sådan, var i fokus 2014 er det liten tvil om. Både Kardashian-søstrene, Miley Cyrus med sin "twerking" og musikkvideoen til Jennifer Lopez og Iggy Azalea "Booty" kan ta mye av æren for det. Foto: FOTO: Stella Pictures.

Brude-bonanza

Fra stor rumper, til brudeslør – moteekspertene har virkelig lagt sin elsk på flere brudeøyeblikk i 2014!

- Brudekjolen Poppy Delevnigne bar i sitt Marrakesh-bryllup, må ha tatt pusten fra alle gjestene da hun ankom. Den var utrolig vakker og en perfekt kombinasjon av ekstravagant og bohemsk, perfekt til bryllupets hippie-chic bakteppe, sier mote- og skjønnhetsansvarlig i Det Nye, Rubi Therese Sørvik, med stjerner i øya.

- Kjolen hadde snøring i utringningen, lange vide ermer, og var dekket av pastellfargede blomster, som gjør at Poppy skiller seg ut i rekken av kjendisbruder i 2014. Ikke minst var kjolen designet av norske Peter Dundas for Emilio Pucci, legger hun til.

Men det er ikke bare storesøsteren til årets it-modell (Cara Delevingne) som imponerte med brudekjolen sin i år.

- Da it-jenta, Olivia Palermo giftet seg med Johannes Huebl i New York i juni, var jeg veldig spent på hvordan brudekjolen hennes ville se ut, forteller presseansvarlig ved Bestseller Retail As, Samira Shahabian oss og fortsetter:

- Overraskende nok gikk hun for en 3-delt outfit med kashmir genser, hvite shorts og et hvitt tyllskjørt over, alt designet av Carolina Herrera. Outfiten var enkel, akkuart som håroppsettet, men helheten med hennes antrekk og mannens hvite dress tok pusten av meg!

Og det er ikke bare Shahabian som lot seg imponere av den nedtonede looken.

- Jeg må innrømme at jeg ikke er noen stor Palermo-fan til vanlig, men som brud fungerte hun utrolig bra! Kjolen, håret, sminken – alt var helt topp, sier sminkelærer ved Tone Lise Akademiet og nasjonal makeupartist for Lancôme, Ida Engstrøm.

Men det var ikke bare internasjonale kjendiser som strålte denne brudesesongen.

Her i Norge var det spesielt to store bryllup som fikk alle til å følge ekstra nøye med, nemlig mellom Jenny Skavland og Thomas "Fingern" Gullestad, samt Marthe Krogh og Jan Haudemann-Andersen.

- Jeg synes Marte Krogh sin brudekjole var et av de aller beste moteøyeblikkene i 2014. Hun designet den selv, og fikk den sydd av Ove Harder Finseth. Kjolen var den perfekte blandingen av chic, elegant og romantisk, men også litt sexy med et gjennomsiktig blondeparti, og applikasjoner strategisk plassert på overkroppen, mimrer makeupartist, stylist og eier av livsstilsbutikken MagMaLou, Marthe Kveli Valeberg, som også gjorde sminken under bryllupet.

- Jeg fikk lyst til å gifte meg på nytt!

BRUDE-ØYEBLIKK: Poppy Delevingne, Olivia Palermo og Marthe Krogh imponerte flere i motebransjen med sine brudekjoler.
BRUDE-ØYEBLIKK: Poppy Delevingne, Olivia Palermo og Marthe Krogh imponerte flere i motebransjen med sine brudekjoler. Foto: FOTO: Stella Pictures.

Alle elsker 70-tallet

Retro mote, hvor trender inspireres av tidligere tidsepoker, har virkelig vært i høysetet generelt i det 21. århundre.

Men den tydeligste trenden, som også ble mest brukt i 2014, var en norske damer virker å ha en forkjærlighet for.

- 70-tallets moteinnflytelse i 2014 ga oss myk fløyel, en fargepalett bestående av dype edelstentoner og varme jordfarger, forteller Sørvik.

Frynser, enkle bluser og jeans med sleng, buksedresser og knehøye, smale støvletter har vært godt representert hos blant andre Prada, Louis Vuitton, Gucci og Michael Kors.

- Denne trenden har definitivt preget min garderobe, samt interiør, i året som har gått. Jane Birkin er inspirasjonskilden og moteikonet jeg stadig vender tilbake til, forteller Sørvik og legger til:

- Idet vi går inn i 2015 står en blå denimbukse med sleng, en buksedress i fløyel, og en vintage sofa i ekte hippie-glamorøs 70-talls ånd, (selvfølgelig i royal, blå velur), øverst på ønskelisten.

Elvhaug er også fan av det frie 70-tallet, og mener det gjenspeiles i flere trender og personligheter denne sesongen.

- Jeg liker litt "alt er lov"-konseptet, og at trendene går i flere retninger og er ikke fastbundet til bare 70-tallet, selv om mye inspirasjon er hentet derfra. Taylor Swift er et godt eksempel på hvordan man kan leke seg med retro-trender, men fortsatt se moderne og egendefinert ut.

70-TALLET: Gucci og Michael Kors var to motehus som representerte 70-tallstrenden godt i 2014.
70-TALLET: Gucci og Michael Kors var to motehus som representerte 70-tallstrenden godt i 2014. Foto: FOTO: Stella Pictures.

Kampen for de «normale»

I tillegg har en helt ny tilnærming til mote voks seg stor dette året. Nemlig den som oppmuntrer til en ganske så normal stil, som hverken skriker etter oppmerksomhet, eller ser dyster og gotisk ut.

Helt vanlige klær, for vanlige folk, med andre ord. Hvem skulle tro at noe så enkelt, skulle ha en så stort innvirkning på trendene!

- «Normcore» har vært en fascinerende trend i år, og ikke minst en jeg har hatt stor nytte av selv, forteller Engstrøm og forklarer videre:

- Da jeg selv på 90-tallet kjørte en punk- og grunge-look, som senere utviklet seg til en slags barbent-hjemmefargede-klær-hippie-stilkrise, er jeg nå blitt veldig gald i det hipsterne kaller normcore. Dette ser jeg på som de beste trekkene fra 90-tallet, nå som jeg har det litt på avstand. Rene linjer, avslappet, rolige fargeskalaer og passe u-stylet.

Sørvik har også sansen for kontrastene sesongens mest normale trend har klart å skape.

- Normcore blir stående som årets stille protest mot selfies-fenomenet, og motesirkuset både på catwalken og utenfor, sier hun.

- Jeg kan gjerne bli inspirert av avantgarde-trender, likevel føltes det forfriskende med noe helt nedpå, avslappet og brukbart; nøytral fargepalett, enkle snitt, tidløse plagg, og til dels herreinspirert. Right up my alley!

Jordtoner er glamorøst

Om sminken fra 90-tallet inspirerte til årets store makeup-trend, eller omvendt, er vanskelig å si.

Men det er lenge siden sminketrendene har vært vakrere i år.

Fokuset på jordtoner som kjøttfargede lepper à la 90-tallet, sammen med glødende og naturlig hud som Jennifer Lopez og gylne øyne, har vært en sikker vinner blant kvinner verden rundt.

- Jeg elsker den naturlig vakre og glødende huden som det ser ut som om man har betalt dyre dommer for, sier makeupartist Pia Ruud.

- Her er det viktig med rens og god pleie av huden, sammen glødende kinn, sterke øyne og en forseggjort leppe. J-Lo gjør jo aldri feil, når det kommer til denne looken!

VAKKER OG GLØDENDE: Den slående vakre førtifemåringen, Jennifer Lopez, ble ikke bare hyllet for sin fantastisk bakdel i 2014, men også for den toneangivende makeup'en basert på glødende hud, jordtoner, dramatiske øyne og lyse lepper.
VAKKER OG GLØDENDE: Den slående vakre førtifemåringen, Jennifer Lopez, ble ikke bare hyllet for sin fantastisk bakdel i 2014, men også for den toneangivende makeup'en basert på glødende hud, jordtoner, dramatiske øyne og lyse lepper. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Skitne pasteller er hot

Hvis 2013 bød på dip-dye og farging av tuppene, gikk 2014 all-in og lot fargen overta hele håret.

- Jeg elsker de litt skitne pastellfargene til hår som vi nesten har druknet av i år! Viktig at det ikke blir en dip-dye, men bleke pasteller som ikke er for stylet, sier Engstrøm.

Kjendisene ser også ut til å ha lagt sin elsk på pastell-trenden, og fargen som oftest blir brukt er pastell-lillla.

Både Kelly Osbourne og Nicole Richie har holdt på syrin-fargen lengre enn noen andre, og Katy Perry, Lady Gaga og Keisha har vært innom hårtrenden i 2014.

Av andre pastellfarger har vi sett mye pudder-rosa, eller rose-gull som mange også kaller det, mintgrønn og teal.

Den sistnevnte blå-grønne fargen er det spesielt yngstejenta i Kardashian/Jenner-familien som har gjort insta-kjent, nemlig Kylie Jenner.

Hun er forsåvidt også kilden bak et av årets største skjønnhetsfenomener, nemlig 90-tallsleppen. Dog i en noe forstørret form.

Det var noen av mote- og skjønnhetsøyeblikkene fra 2014, men det finnes selvsagt så mange flere! Så legg gjerne igjen en kommentar under og fortell oss hva DU digget og husker fra 2014!

PASTELL-HEAVEN: Hårfargene var mange og varierte i 2014, og pastell-tonene tronet øverst på inspirasjonsgallerier. Spesielt syrinfargen til Kelly Osbourne ble kopiert i det uendelige.
PASTELL-HEAVEN: Hårfargene var mange og varierte i 2014, og pastell-tonene tronet øverst på inspirasjonsgallerier. Spesielt syrinfargen til Kelly Osbourne ble kopiert i det uendelige. Foto: FOTO: Stella Pictures.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen