Hvordan bli god i sengen

Slik blir du super-elskerinnen

Slapper du av og tar initiativ, går resten av sexen som en lek.

SUPER I SENGEN: Vil du være den absolutt beste elskerinnen han noen sinne har hatt, handler det om god kommunikasjon, om å selv ta initiativ og ikke minst om å slippe seg løs.
SUPER I SENGEN: Vil du være den absolutt beste elskerinnen han noen sinne har hatt, handler det om god kommunikasjon, om å selv ta initiativ og ikke minst om å slippe seg løs. Foto: Illustrasjonsfoto: THINKSTOCK.
Publisert Oppdatert

Hvis du vil gi mannen din en helt unik, og kanskje ny opplevelse i sengen med deg, er det essensielt at også du nyter sexen.

Tar du initiativ og bestemmer mest underveis, kan det faktisk bli så intenst god sex at han neppe vil fantasere om så mye annet.

Han vil begjæres

Det mener i alle fall Thomas J. Winther, familieterapeut og sexolog ved Curasenteret.

- Det psykiske spiller inn når man skal være en god elskerinne. Veldig mange menn syns det er sexy med kvinner som tar initiativ, for menn kjenner et sterkt behov for å bli begjært. For noen menn er dette kjempespennende, og det ligger i adferdsteorien at vi faller for dem som bekrefter oss selv - de liker vi, sier Winther til Kvinngeuiden.

Cecilie Kjensli, sexpirator og redaktør for Cpunktet, mener at vi har lett for å glemme at den største erogene sonen er hjernen.

- Det hjelper ikke hvor deilig du er i lengden hvis du er kjedelig. Men klart det psykologiske spillet er digg i en alminnelig hverdag. Bare husk hvordan man oppførte seg som nyforelsket, og småtulla og hintet om hva som kunne skje. Hvor deilig var ikke det?, ivrer Kjensli mens hun avslører:

- I dag har vi jo og så mange muligheter til flørt, som via SMS, mail, Facebook og andre sosiale medier. Jeg oppdaget nylig hvor kult det er med Skype. Mannen er på fjelltur i Nepal, og da var det jo digg å kneppe opp skjorta og flashe litt titts, til stor glede for ham.

Det fokuseres mye på hvordan kvinner kan få det bedre i sengen, blant annet gjennom tips og råd til hvordan hun kan oppnå orgasme.

Men hva med mannen?

Det mange kvinner ikke er klare over, er at mannen gjerne sliter like mye, om ikke mer, med prestasjonsangst i sengen som det kvinner gjør.

- Kvinner har nok gjerne et dårligere selvbilde når det kommer til kropp og utseende, men menn har tatt igjen kvinner i forhold til det å føle at man må være god i senga. Menn har like stor prestasjonsangst som kvinner,for tanken på det å måtte være den perfekte elskeren - Don Juan, har blitt hausa opp i mange år, mens kvinner ikke har det samme presset på seg, forklarer Winther og sier videre:

Mannens erogene soner

  • Hjernen: Den mest aktive erogene sonen sitter mellom ørene.
  • Ørene: Den ytre kanten av øret er mest følsom.
  • Brystvortene og brystkassa: Faktisk kan hele brystkassa være en erogen sone.
  • Penis: Hodet på penis har ca. 6000 nerveender.
  • Pungen: Hele pungen er veldig følsom, men aller mest sensitiv er den såkalte «sømmen».
  • Mellomkjøttet: Dette området bak pungen kan masseres og kjæles med.
  • Cowpers kjertler: På innsiden av mellomkjøttet ligger Cowpers kjertler.
  • Prostata: Prostata kalles menns g-punkt.
  • Analåpningen: Analåpningen er et av de mest erogene områdene vi har på kroppen.

(Kilder: Gro Isachsen, leder og faglig ansvarlig for Klinikk Sexologen, Thomas Johannesen, sexolog og familieterapeut ved Curasenteret, Cecilie Kjensli, redaktør for sex- og samlivsmagasinet Cpunktet.no, og innehaver av nettbutikken CecilieKjensli.no. Les mer i artikkelen Her er mannens erogene soner / Klikk Helse)

- Menn har dermed ikke de samme forventningene til kvinner, menn er for eksempel livredde for å komme for tidlig og ikke tilfredstille kvinnen godt nok. De fleste menn som kommer til meg, gjør det på grunn av at de føler prestasjonsangst i senga. Menn føler på en måte at de har ansvar for kvinners orgasme.

Triksene som gjør han kåt

Hvis du trodde at kvinner er kompliserte med hundrevis av ulike erogene soner, mens mannen bare trenger å kjæles på penisen, tok du grundig feil.

- Mannen har på lik linje med kvinner mange erogene soner, det stemmer ikke at de bare har penis som erogen sone. Man har selvsagt penis og pung, men også området mellom pung og anus. I selve anus er det mange erogene soner. Mange menn er veldig begeistret for å bli berørt på brystvortene, på ørene eller nedover på penis. Om kvinnen berører mannen på innsiden av låret, vil testiklene trekke seg automatisk oppover, forklarer sexologen.

Og ikke nok med det, du kan faktisk finne enda flere erogene soner på mannen din om dere bruker tid på å utforske hverandres kropp - uten å ha sex.

- Man tar seg ofte ikke så god tid, jeg foreslår gjerne til par at de bruker sensitivitetstrening hvor de ikke har sex i det hele tatt men hvor fokuset er å kjenne etter på hva som føles godt, sier Winther videre.

Kjensli mener at det skal vanskelig la seg gjøre å ikke få en mann kåt.

- Jeg leste en gøyal bok skrevet av en homse til kvinner som ville forføre menn at regel nummer en er "just grab it". Kanskje litt rett på sak for enkelte, men det er jo sant. Kil ham på låret og snirkle deg inn rundt penis før du tar et fast grep. Da har du ham bokstavlig talt i din hule hånd, sier Kjensli og tipser videre:

- Vis samtidig din egen lyst gjennom blikk, pust og kroppsspråk, så har du store muligheter.

Krydder for sexlivet

Har du lyst å ta sexen til fullstendig nye høyder, kan du også bruke sexleketøy sammen med partneren din.

En vibrator er slettes ikke noe som kun tilfredstiller kvinnen.

- Sexleketøy er krydderet til de flestes sexliv. 99 prosent ser på dette som et ekstra krydder. Jeg har hørt fra flere damer som driver dildoparty at mennene har sendt med kvinnene sine kredittkort, så de oppfordrer kvinnene til det. Men så er det også noen menn som kan synes det er skremmende på den måten at "er jeg ikke nok?", sier Winther.

Kjensli tror at de fleste menn er opptatte av at kvinnene skal ha det bra, og at kvinnene skal synes at mennene er deilige i senga.

- Så det gjelder å vise kåtheten sin og gjerne ta litt regi. Det finnes mye kult sexleketøy som passer for par, og en god vibrerende penisring vil dere kunne ha det mye gøy med, sier Kjensli og forklarer videre:

- Menn elsker jo også tekniske duppeditter med fjernkontroll som kan styres på ulike vis, så det gjelder å få leken inn i senga. Ta gjerne fram favorittvibratoren din og vis hvordan du bruker den, før han får lov til å overta. La han utfolde seg, og får han det ikke helt til, er det bare å guide han og rose han når han får dreisen. Bare for all del ikke vis misnøye. Vis heller vei, tipser hun.

Slik blir du super-elskerinnen

Kjensli oppfordrer kvinner til å "gi litt faen" og heller slå ut håret sammen med partneren.

- Ikke sitt med bremseklosser på. Tenk heller at "nå gjør jeg det bare", for hva har du egentlig å tape? Kan det blir kjedeligere enn du har det nå? Nei, det kan faktisk bare bli bedre. Men ikke tro at noe kommer av seg selv. Det finnes ingen quick fix, så du må gjøre det sjøl, understreker sexpiratoren.

Om du har lyst å gi ham en real sexy og unik opplevelse han sent vil glemme, mener Winther at det handler om tre ting:

- For å bli den beste elskerinnen er først og fremst kommunikasjon er viktig. Dernest bør du ta initiativ til sexen. Og til slutt tørre å slippe deg løs i sengen, sier sexologen.

Han mener at en av hovedgrunnene til at kvinner sliter med å få orgasme er at de er for anspente og bekymret.

- Man gjør både seg selv og partneren en tjeneste dersom man slapper av i sengen. Orgasme sitter ikke mellom bena, det sitter i hodet.

Les også:

Menn og kvinner plukker sexpartnere på svært ulikt grunnlag

Oralsex? Les dette først

Jentesexen blir ikke bedre enn dette

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen