ALLÉVO

Kle deg etter formene dine

Vi gir deg tips for hvordan du kler deg best etter fasongen.

HJELP OG STØTTE: En god venninne kan bidra med masse hjelp hvis du syntes shopping er vanskelig.
HJELP OG STØTTE: En god venninne kan bidra med masse hjelp hvis du syntes shopping er vanskelig. Foto: FOTO: iStockphoto
Publisert Oppdatert

Former er naturlig og flott. Det er ingen grunn til å gjemme seg bort i store klær selv om du er blitt litt bredere over baken eller kjærlighetshåndtakene har vokst. Det å se flott ut, handler først og fremst om selvfølelse og valg av klær. Med de rette plaggene kan du fremheve det du er mest fornøyd med og skjule det du misliker.

Vi finnes på facebook. Bli medlem og få tips og råd til en sunnere livsstil

Fremhev det beste

Still deg foran speilet og let etter godbitene ved deg selv. Har du lange bein du vil fremheve, eller kanskje en flott kløft? Deretter starter du jakten i klesskapet, eller i klesbutikkene. Dersom du veier noen kilo for mye, er det bedre å satse på mørke farger og småmønstret stoff enn lyse pasteller og store motiver. Det å velge farger som harmonerer med hverandre gir også et rolig og slankende inntrykk. Dersom du velger plagg med striper, er det bedre at de går loddrett enn vannrett. Husk også at du kan trekke oppmerksomheten til kroppsdeler du vil fremheve, med stilige smykker og skjerf.

Les mer: Slik har du det gøy på trening

Velg klær som passer

Et annet godt tips er å velge klær som faktisk passer. For store klær er naturligvis behagelig å ha på seg, men med en bluse som passer ser du både slankere og flottere ut. Velg heller ikke for trange klær, og styr unna stoffer som klistrer seg til kroppen. Det kan også være en idé å tenke litt nytt. Hvis du alltid bruker genser med v-hals, kan du for eksempel prøve en med rundt hals og se om det kler deg bedre. Ta gjerne med en ærlig venninne på handletur og la henne hjelpe til med vurderingen.

Plagg og tilbehør kan virke slankende:

> Omslagstopper

> Velg et antrekk med lag på lag

> Ikke for trange bukser

> Tights hvis du har slanke bein

> Topper med empireliv

> Et smalt, løst belte i livet

Få hjelp

Prøv også å finne plagg som skjuler problemområdene. Har du kraftige overarmer, kan det være greit å velge en topp med litt ermer i stedet for en singlet. Velger du likevel en topp uten ermer, finner du kanskje en pen jakke du kan ha til? Har du korte bein, kan en bukse med høyt liv få deg til å virke lengre. Er man lav og litt rund, kan det også virke forlengende og slankende å velge tøy som matcher fra topp til tå. Få hjelp i butikken dersom du syns det er vanskelig å finne ut av dette selv. Vi er ofte i overkant kritiske til vårt eget speilbilde, og da hjelper det på selvtilliten når man finner det perfekte antrekket

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning