Hvordan bli opphisset

Du kommer til å kjenne hvordan opphisselsen øker

Teknikkene som gir økt nytelse for begge.

FEM GODE TEKNIKKER: Som kan gjøre deg enda mer opphisset! ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox
FEM GODE TEKNIKKER: Som kan gjøre deg enda mer opphisset! ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox
Publisert Oppdatert

Øk orgasmeregisteret ditt

Tenk over hvilken stilling kroppen din som oftest er i når du får orgasme. Prøv deretter med andre stillinger: på magen, sittende på huk, på alle fire, eller stående. Hvordan føles det i de ulike stillingene? Kanskje nye stillinger kan gi nye måter å få orgasme på? Og hvordan føles det når du presser lårene ekstra hardt sammen? Å henge med hodet utfor sengekanten skal visstnok også ha innvirkning på orgasmen. Det er bare å prøve.

Kilde: Kvinnens nytelsesbibel av Ylva Franzén, Silke forlag; 2009

Som en bølge av opphisselse som ruller gjennom kroppen som topper og daler...

Økt opphisselse og følsomhet

Orgsmetrening bidrar til å påvirke eget opphisselsesnivå og øke den seksuelle følsomheten, leser vi i boken «Kvinnens nytelsesbibel» som er pensumlitteratur på sexologistudiet ved Universitetet i Göteborg.

- Du kommer til å kjenne hvordan opphisselsen øker og den seksuelle energien bygges opp for etter hvert å frigjøres under orgasmen, sier Ylva Franzén som er rådgiver, pedagog og foreleser innen erotikk og seksualitet, og har forfattet boken som er oversatt til norsk.

Franzén er for tiden aktuell med en oppfølger i Sverige, «Klittra mera».

Øvelse og trening

- Disse teknikkene kan være verdt å prøve om du har et ønske om og vil forsøke å finne tilbake til lystfølelse og mulig orgasme, sier Ulla Aasland, sexologisk rådgiver ved Gamle St. Joseph sykehus i Porsgrunn.

Som alt annet er øvelse og trening veien mot mestring. Det å trene på å opprettholde lystfølelse og teknikk i forhold til å oppnå orgasme er like viktig som annen trening.

- Seksualiteten kan ikke legges bort, den må kontinuerlig jobbes med, sier Aasland.

Finn ut hva som øker opphisselsen

Poenget er å praktisere teknikkene mens du kjærtegner deg selv for å finne ut hva som fungerer for deg.

Gjennom å endre på noen små detaljer mens du stimulerer seg selv og samtidig konsentrerer deg om selve opplevelsen, kan du bli bevisst hva som får opphisselsen til å stige eller falle.

- Lær din egen følsomhet å kjenne ved å observere hva som er virkelig tennende stimulering for deg, og hva som får opphisselsen din til å stige eller synke, sier Franzén.

Sterke bekkenbunnsmuskler hjelper

Det å bruke bekkenbunnsmusklene, som er en av teknikkene, er for eksempel anbefalt for både kvinner og menn.

- Svake og uteblivende orgasmer kan muligens sees i sammenheng med utrent og svak bekkenmuskulatur, sier Aasland.

Trening av disse musklene kan føre til en bedre blodgjennomstrømning, økt seksuell lyst, sterkere følsomhet, bedre kontroll og sterkere orgasmer. I tillegg, en bedre mulighet til å forebygge urinlekkasjer.

Sensualitetstrening fremmer lyst

- En annen viktig faktor for å øke opphisselsesnivået kan handle om å fjerne fokuset på å ha samleie, sier Aasland.

Lyst og sex handler om mer enn samleie. Sensualitetstrening kan i denne sammenhengen være en god metode i arbeidet med å fremme lystfølelse.

- Det å gi næring til noe som kan trigge fantasier kan også være viktig for lystfølelsen. Noen tenker at lysten kommer automatisk, men dette er noe som faktisk må jobbes med, ifølge Aasland.

Redusere eller øke opphisselse

Stine Kühle-Hansen er autorisert seksualunderviser og snakker ofte med ungdom og voksne om ulike følelser, også om hva som kan redusere eller øke kåthet og orgasme.

- Det er for eksempel ingen automatikk mellom å få sterke orgasmer og å ha sterke følelser for den man er sammen med. Det kan være psykologiske, nevrologiske eller rett og slett medisinen du bruker som påvirker styrken på orgasmen, sier Kühle-Hansen.

Seksuallivet er ikke upåvirket av hverdagslivet, ei heller sykdommer. Evnen til å oppnå ereksjon, lubrikasjon og klimaks henger sammen med personens helse.

Lekkasje i intensitet

Det er svært mange faktorer som påvirker intensiteten i en persons orgasme. Dessuten er de forskjellige både i løpet av et døgn, en måned, et år og et liv, og om man fremkaller dem alene er i fellesskap.

- Noe som skaper merkbar lekkasje i intensitet er når man tenker på noe annet enn det man skal gjøre og føle, sier Kühle-Hansen. 

- Ta en pause fra alle bekymringer og nyt egen og den andres kropp med betingelsesløs appetitt. Det kan være den enkleste veien til å styrke seksuallivets stunder, sier seksualunderviseren.

5 teknikker

- Kos med deg selv på ulike måter til du blir ordentlig opphisset. Avbryt og hvil i noen minutter, slik at opphisselsen synker igjen. Stimuler deg selv opp til en topp igjen, og la deg deretter synke tilbake, som en bølge av opphisselse som ruller gjennom kroppen som topper og daler, sier Franzén.

1. Knipemuskler

Koble deretter på mirakelmusklene (bekkenmusklene) for å finne ut hvilke knipinger som har sterkest innvirkning på opphisselsen mens du fortsetter å kjærtegne de selv. Når du har funnet favorittknipingen din, fortsetter du lenge med den.

2. Pusteteknikker

Eksperimenter med ulike pusteteknikker. Hva skjer i kroppen når du puster dypt og flytter pusteenergien ned til kjønnsorganet? Hvordan føles det når du øker pusterytmen? Slipp deg løs - ikke vær redd for å lage lyd! Pust ordentlig intenst, slik at opphisselsen høres!

3. Lyder for velbehag

Slipp ut kroppens naturlige lyder for velbehag. Nynn på m-lyden til halsen vibrerer, si «ooo» på utpust, gå over til nytelsesfull «aaah», sukk og stønn.

Legg merke til hvilke nye sensasjoner, bevegelser og følelser som oppstår i kroppen. Gli lenge på det som føles ekstra godt. Kjenner du at det løser opp hemningene?

4. Hoftebevegelser

Hold den ene hånden rett ovenfor underlivet og gjør raske hoftebevegelser ved å støte bekkenet mot hånden. Hva skjer med opphisselsen?

5. Konsentrasjon

Konsentrer deg bevisst om kontaktfølelsen mellom hånden og berøringsstedet. Kjenn etter hvordan det føles på punktet du kjærtegner, og deretter hvordan det føles i fingeren. Tenk så på noe helt annet; noe på jobben eller noe du er bekymret for. Hvordan påvirker dét følsomheten?

Kilde: «Kvinnens nytelsesbibel» av Ylva Franzén, Silke forlag; 2009

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning