Oralsex på kvinner

Slik gir du henne oralsex

Her har både nybegynnere og viderekommende noe å lære.

ORALSEX: Slikking kan varieres i det uendelige til glede for kvinnen, så hvorfor ikke plukke med seg litt ny inspirasjon?
ORALSEX: Slikking kan varieres i det uendelige til glede for kvinnen, så hvorfor ikke plukke med seg litt ny inspirasjon? Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox.com
Publisert Oppdatert

Slikking kan varieres i det uendelige til glede for kvinnen, så hvorfor ikke plukke med seg litt ny inspirasjon?

Forrige fredag kom vi med 15 tips for å gi mannen oralsex. Denne uken er det kvinnen sin tur.

Ingen slikke-fasit

Det handler om å prøve seg frem gjennom å slikke på ulike steder og kjenne etter hvordan kvinnen reagerer og hva hun liker best.

- Det finnes mange måter slikke en kvinne på, og selv om det kanskje ikke er det du vil høre, så er det beste tipset å spørre henne om hvordan hun liker det, sier Christina Placht på vegne av i RFSU Norge.

RFSU, som jobber både med bistandsprosjekter ute i verden og med seksualopplysning i Norge, har utviklet et eget informasjonshefte om slikking.

Prat med hverandre om munnsex og spørre hvordan den andre vil ha det, og husk at når du spør så har du også en gylden anledning til å si hva du selv tenner på og hvordan du vil ha det.

Slikking av klitoris

- Klitoris er den delen som er mest følsom for berøring og det stedet hvor det er best å bli slikket, bare husk at slikking direkte på klitoris blir for følsomt for mange, informerer Placht.

Det anbefales å slikke med lette, myke bevegelser i begynnelsen, eller at man slikker ved siden av klitoris.

Hodet, hetten og de indre leppene

- Noen synes det er deiligst hvis det bare er tungespissen som berører området rundt klitoris omtrent som en forsiktig, langvarig kiling. Andre vil ha hele munnen presset mot kjønnsorganet og at tungen beveger seg saktere, sier Placht.

En hard tunge med mye muskler gir en helt annen følelse enn en tunge man slapper fullstendig av i, og tungespissen gir igjen en annen følelse enn den bredere delen av tungen eller undersiden av den.

- Med tungen og munnen kan du også bevege deg rundt på andre steder, som skjedeåpningen og de indre og ytre leppene. Du kan også suge klitorishodet, klitorishetten og de indre kjønnsleppene, sier Placht.

Slikkeren må veilede

Margrete Wiede Aasland, spesialist i sexologisk rådgivning (NACS) støtter også tipsene, men tilføyer at selv om seksualitet er det mest intime vi har sammen, er det ofte vanskelig, kleint og flaut å snakke om det.

- Jeg mener jo alltid at det er smart å snakke med hverandre, og fortelle hva man liker. Også mens man holder på er det jo deilig når partner gir uttrykk for at det man gjør er deilig, sier hun.

- Det er også hun som må veilede han, det er jo hun som kjenner hva som gjør godt, og han blir bedre og tryggere med litt veiledning fordi hva man nyter kan variere litt fra gang til gang, og fra kvinne til kvinne.

Ikke alle liker slikking

Siv Gamnes, spesialist i sexologisk rådgivning (NACS) støtter tipsene, men tilføyer at det finnes jenter som ikke synes at slikking er noe godt. Ikke fordi de er redd for at det lukter eller noe slikt, men rett og slett fordi de ikke synes det gir dem noe.

- Rådet er å være lydhør overfor jenta – sier hun eller gir uttrykk for at hun ikke ønsker det, så dropp det! Dumt å bruke tid på noe som hun ikke setter pris på – finn heller på andre deilige ting å gjøre sammen, og som begge har glede av, sier hun.

Det er nok av ev eksempler på jenter som aldri «kommer i havn» fordi partneren absolutt skal gi oralsex, noe de ikke liker, og de mister tenningen mens han holder på der nede.

15 slikketips:

1. Det føles for hardt for henne (spesielt i begynnelsen) med tuppen, og hvis du flater ut tungen så mye som mulig, dekker den et større område og føles deilig myk og smidig.

2. Ikke forvent at hun får orgasme på fem minutter: med mindre hun er ekstremt opphisset allerede, belag deg på en langvarig seanse. Rundt 20 minutter er mer realistisk (kvinnens tenningskurve er langsomme enn mannens, ifølge sexologer, red.anm.).

3. Dytt venusberget, det kjøttfulle området eller forhøyningen (fettputen), med tommelen for å eksponere klitoris og sirkle langsomt rundt hetten med en avslappet tunge. Først én vei, så motsatt vei.

4. Få henne til å lage en ‘V’ med fingrene, rundt det området hun vil at du skal fokusere på, og slikk mellom fingrene hennes.

5. Et gammelt triks, men likevel en av de simpleste og mest effektive teknikkene som finnes: slikk bokstavene i alfabetet med tungen din. Det gjør at du stimulerer et nytt område hele tiden, som øker nytelsen og unngår at hun blir overstimulert/overfølsom.

6. Blir du sliten i tungen, beveg hodet fra side til side og opp og ned, eller bare hold det rolig og la henne bevege seg mot deg.

7. Bruk ulike deler av tungen (spissen, den flate delen og undersiden), slikk i ulikt tempo (rask fortsatt slikking og eller langvarige og langsomme kjærtegn) og variere tungens bøyning (en slapp og en fast tunge med muskler i oppleves ulikt) . Prøv ulike strøk, bevegelser og variasjoner. 

8. Bruk alle deler av munnen - leppene, tennene og også ånderettet - bruk teknikkene hver for seg eller i kombinasjon med andre teknikker.

9. Noen kvinner liker ikke direkte stimulering overhodet, mens for dem som liker det kan det være et tips å prøve å øke trykk og hastighet gradvis ved å slikke rundt klitorishodet før du stimulerer det direkte

10. Først når hele det genitiale området er fuktig og åpent kan du prøve å ta tungespissen eller en finger inn i skjeden, dersom hun liker vaginal stimulering samtidig som du bruker munnen.

11. Dildoer/vibratorer kan brukes inni og utenpå…

12. Temperaturforandringer, varm luft (bare ikke blås inn i skjeden) og isterninger kan prøves ut her som ved annen sexlek.

13. Du kan også prøve å bytte område/ teknikk når hun gir seg hen til det ene, og fortsette sånn en stund før du lar henne komme.

14. Men husk at når hun nærmer seg er vedvarende hurtig stimulering som regel den mest effektive veien til klimaks.

15. Og fortsett stimuleringen mens hun har orgasme!

Kilder: Hot sex (Tracey Cox; Aschehoug, 2001) og Sexboka (Suzi Godson; Gyldendal, 2002), etter tips fra Margrete W. Aasland og Siv Gamnes. Bøkene selges ikke lenger i norske utgaver.

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning