Orgasme-oppskrift:

Onani-magi som forlenger nytelsen

Poenget er å øve opp kroppen til å tåle mer tilfredsstillelse, ifølge verdenskjent sexdoktor.

ORGASME-OPPLEGG: Før man i det hele tatt begynner å onanere, anbefaler Dodson at man blir kjent med sitt eget kjønnsorgan.
ORGASME-OPPLEGG: Før man i det hele tatt begynner å onanere, anbefaler Dodson at man blir kjent med sitt eget kjønnsorgan. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Thinkstock
Publisert Oppdatert

Den verdenskjente sexdoktoren Betty Dodson (83) er kjent for å hjelpe kvinner med å oppnå orgasme.

Hun er kanskje mest kjent for å anbefale den såkalte wand-vibratoren som hjelpemiddel, men ikke alle vet at orgasmeopplegget hennes er langt mer omfattende.

Start med vulvamassasje

- I en ideell, sexpositiv verden lærer unge om orgasmen ved å bruke hendene og organisk massasjeolje. I dag velger man gjerne den enkleste utveien, noe som vibrerer. Ingen i dag synes å ha tålmodighet, derfor oppmuntrer jeg kvinner til å starte enhver onaniseanse med en vulvamassasje for å beholde kontakten med sexorganet sitt, sier Dodson til Klikk Helse.

Før man i det hele tatt begynner å onanere, anbefaler hun at man blir kjent med sitt eget kjønnsorgan.

Så kan man følge opp med ulike små øvelser for å få underlivet i gang.

Bygg opp orgasmen

Ting du trenger:

1. Et sminkespeil som står alene.

2. En skrivebordslampe med lang hals som kan rettes mot mellom bena dine.

3. En flaske massasjeolje, helst organisk, eller kaldpresset olje som mandel- eller avokadoolje.

4. En myk vaskeklut og et håndkle å sitte på.

5. En wand-vibrator eller en batteridrevet vibrator. Eller bruk fingrene!

6. En myk vaskeklut og et håndkle til å sitte på.

7. En litt tung dildo eller et tungt objekt. Vekten sørger for å holde det på plass.

Dodson foreslår blant annet knipeøvelser med en dildo eller et objekt med litt tyngde for å få i gang bekkenbunnsmusklaturen.

Først etter dette introduserer hun klitorisstimulering.

- Start med våte fingre (husk glidemiddel), til du kjenner at du ønsker kraftigere stimulering. Kraftigere stimulering får du med en vibrator, sier Dodson til Klikk Helse.

Hun anbefaler særlig massasjestaven, den såkalte wand-vibratoren, fordi de kraftige vibrasjonene skal kunne vekke slumrende kvinnekjønn.

Hun forteller videre at det er flott å eksperimentere med høy styrke på vibratoren etter hvert, men med lav styrke kan man ta seg tid til å nyte.

- Hele poenget med å ha sex med deg selv er å øve opp kroppen din til å tolerere høyere nivåer av seksuell tilfredsstillelse som varer lenger enn noen få øyeblikk, skriver hun i artikkelen First Orgasm på nettstedet Dodsonandross.com.

Viktig orgasmekunnskap

Men vibrator eller ei, man skal ikke være helt avhengig av ytre ting, mener flere sexologer.

- Det handler om å være i egen kropp! Derfor er det viktig at man tør å ta på kroppen sin selv også. Å ha en gjenstand mellom hendene skaper jo en viss avstand, sier Siv Gamnes, sykepleier, spesialist i sexologisk rådgivning og daglig leder av klinikken Sex og samfunn.

Sexologisk rådgiver Stine Kühle-Hansen, daglig leder av Amoroteket, følger opp.

- Det er liten læringseffekt i en mekanisert orgasme. Vibratorer bør ikke erstatte onanikunsten, men heller være et supplement. Det er en fordel å ha flere teknikker, sier Kühle-Hansen.

- Mange kvinners kropp stopper opp ved midjen. Ikke har de sett i et speil hvordan de ser ut nedentil, de har aldri tatt fingrene inn i skjeden og kontrollerer alt i hodet slik at de ender opp med å puste litt oppi kroppen. Dersom underlivet er et nærmest avstengt område man ikke helt har kontakt med, vil det være et handikap bare det å slippe seg løs, sier Gamnes.

Dodsons orgasmeoppskrift:

Start med å sette deg på et mykt håndkle og sørg for at du har god støtte i ryggen. Plasser et speil mellom bena og rett lyset mot herligeten. Smør hendene inn med olje og bruk noen minutter på å massere hele kjønnet mens du ser i speilet. Kjenn etter hva som gir nytelse.

Spre de ytre kjønnsleppene for å utforske vulvaens intrikate indre design, lokaliser klitoris, skaftet og hodet og dra hetten tilbake så du kan se klitorisglansen. Bruk de oljeinnsmurte fingrene dine til å beføle klitoris.

Spre de indre leppene med begge hender, lokaliser vaginalåpningen som vil åpenbare seg som små folder som viker til side når du fører inn en finger.

Se også om du kan lokalisere urinrørsåpningen, en smal åpning nedenfor klitoris og ovenfor vaginalåpningen. Se godt på den blomsten som er sexorganet ditt, dander den på den måten du vil, brett til side bladene og beundre knoppen!

Etter at du har vært på oppdagelsesferd, er du klar for å begynne å onanere, ifølge Dodson:

Trinn 1 - bekkenbunnsmusklatur:

Slapp av i vaginalmusklene mens du puster dypt. Press en finger forsiktig inn og fokuser på muskelen som stopper tissestrålen. Stram denne muskelen rundt fingeren. Stram og slipp, stram og slipp, stram og slipp...

Trinn 2 - pusteteknikk:

Legg deg ned, se til å være varm og komfortabel. Pust dypt og slipp pusten ut med et "Aaahhh". Mens du onanerer er det bra om du hører deg selv puste. Å få oksygentilførsel til blodet er avgjørende for å få klitoris til å svulme. Pust inn gjennom nesen og ut gjennom munnen.

Trinn 3 - hofterotasjon:

Slipp deg løs i hoftepartiet som Elvis. Rull i hoftene, gjør en liten liggende dans. Løsne opp, tøy, bøy, smil og få med pusten. Gjør forsiktig hofterulling til en evigvarende bevegelse når du onanerer.

Trinn 4 - vaginal penetrering:

Nå når du er i kontakt med PC-musklene, er du klar for sakte penetrering med et objekt etter eget ønske. Bare vær klar over at det å knipe musklene vil kunne dytte objektet ut, så hold det med en hånd. Prøv så å frigjøre vaginalmusklene som vil holde dildoen på plass. Ta bare litt inn om gangen og ta pauser der du slipper og holder objektet.

Trinn 5 - klitorisstimulering:

Med objektet på plass, tilfør klitorisstimulering med våte fingre, så lenge det er komfortabelt. Når du ønsker kraftigere stimulering, bruk en vibrator, gjerne en wand-vibrator, men uten å skru denne på med en gang. Når du føler for det, still inn på lav styrke, men ta deg tid. Legg noen lag tøy mellom deg og vibratoren, og fjern ett og ett lag ettersom du trenger mer stimulering. Dette gjør det mulig å holde på lenger.

Kilde: Dodsonandross.com

Følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

SE OGSÅ:

Ja, kvinner har også ståtiss

Munnsexen menn elsker

Dette funker bedre enn porno

Vil du ha sex om igjen, må du kunne dette trikset

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning