Active Personal Trainer:

Nå får du personlig trener på Wii

- Mest for nybegynnere, slår ekspert fast etter testøkt.

PERSONLIG TRENER: Anne Marte Sneve, personlig trener ved Sats Storo ble med oss da vi så nærmere på det nye spillet Active Personal Trainer for Nintendo Wii.
PERSONLIG TRENER: Anne Marte Sneve, personlig trener ved Sats Storo ble med oss da vi så nærmere på det nye spillet Active Personal Trainer for Nintendo Wii. Foto: Foto: Yvonne Ringnes Nilsen
Publisert Oppdatert
KNEBØY: Med spillet Active Personal Trainer går knebøyene som en lek. Her tester personlig trener hos Sats Storo, Anne Marte Sneve, det nye spillet fra EA Games.
KNEBØY: Med spillet Active Personal Trainer går knebøyene som en lek. Her tester personlig trener hos Sats Storo, Anne Marte Sneve, det nye spillet fra EA Games. Foto: Foto: Yvonne Ringnes Nilsen

Spillprodusenten Electronic Arts (EA) Games lanserer onsdag det nye spillet Active Personal Trainer til Nintendo Wii.

Les også: Her får du billigst personlig trener

Målgruppen for spillet er kvinner i alderen 20 til 35 år, som ikke rekker å ta turen til treningssenteret på grunn av tidsklemme og et hektisk familieliv. Med spillets personlige trener i stua er det enkelt å ta en kjapp treningsøkt.

Personen som spiller fester sensorer til ben og armer, og sensoren fanger opp bevegelsene man gjør. En gummistrikk som følger med spillet sørger for å gi motstand, mens den personlige treneren gir instruksjoner og oppmuntringer underveis. Spillet er også kompatibelt med balansebrettet til bestselgeren Wii Fit.

Man kan lage en komplett treningsjournal og legge inn hva man spiser, hvor mye søvn man har fått, treningstider og aktiviteter man har bedrevet. Har du for eksempel måket snø i en halvtime kan dette legges inn i programmet. På den måten holder man oversikt over de siste ukene, både når det gjelder matinntak og aktiviteter.

- Bedre enn ingenting

Klikk.no fikk med seg Anne Marte Sneve som er personlig trener ved Sats på Storo for å teste ut treningsspillet. Sneve fikk i løpet av en time prøve ut noen av øvelsene som går igjen ofte når den personlige treneren i spillet legger opp en treningsøkt på 20 minutter.

- Dette er bedre enn ingenting, dersom alternativet er å ikke bidrive noe fysisk aktivitet. Men spillet kan ikke erstatte en løpetur eller et besøk på treningssenter. Man må holde på ganske lenge dersom man skal merke noe, men for dem som ikke trener i det hele tatt vil dette være en begynnelse, sier den personlige treneren.

- Dersom målet er å gå ned i vekt tror jeg ikke dette er veien å gå, men det er uansett en flott innføring i teknikk og øvelser, sier Sneve.

TRENINGSSPILL: EA Games lanserer et nytt treningsspill der kvinner er i målgruppen. Anne Marte Sneve, personlig trener ved Sats Storo, var med på prøvespilling.
TRENINGSSPILL: EA Games lanserer et nytt treningsspill der kvinner er i målgruppen. Anne Marte Sneve, personlig trener ved Sats Storo, var med på prøvespilling. Foto: Foto: Yvonne Ringnes Nilsen

Den personlige treneren hadde på seg pulsklokke for selv å kunne måle at kaloriforbrenningen som ble vist på skjermen, stemte overens med pulsklokken, noe den gjorde.

SLAPP STRIKK: - Her føler jeg at jeg kan holde på til jeg går lei, sier Anne Marte Sneve, som følte motstanden i strikken var for dårlig, selv når hun strammet den godt rundt hendene.
SLAPP STRIKK: - Her føler jeg at jeg kan holde på til jeg går lei, sier Anne Marte Sneve, som følte motstanden i strikken var for dårlig, selv når hun strammet den godt rundt hendene. Foto: Foto: Yvonne Ringnes Nilsen

Les også: Dette mener barna om Wii Fit

- Strikken er for lett

Men Sneve reagerte på at gummistrikken som fulgte med ikke ga god nok motstand.

- Jeg synes strikken virker alt for lett, og på noen av øvelsene for armene er det viktig at man tar godt i. Man skal ikke orke å gjenta disse øvelsene mer enn åtte til 15 ganger, men her føler jeg at jeg kan holde på til jeg går lei, sier Sneve. Hun foreslår at man alternativt kan kjøpe en annen strikk som gir mer motstand for å få mer ut av øvelsene.

Ingen korrigering

- En svakhet ved denne virtuelle personlige treneren er at man ikke får noen korrigering på teknikken dersom man gjør en øvelse feil. Jeg kan heller ikke finne noen øvelser for brystet, og det er skuffende. Det er mange øvelser for rygg, armer, skuldre og bein, men ikke brystet. Ellers synes jeg den personlige treneren har en veldig behagelig stemme. Jeg liker også at PTen vises nede i hjørnet, at han viser hvordan du skal gjøre øvelsene og at man følger trenerens tempo, sier Sneve.

En av øvelsene hun likte best var spensthoppene.

- Her kjente jeg det virkelig i lårene. Man står i hockey og tar spensthopp, noe som er bra statisk styrketrening for både lår og rumpe, sier hun.

30 dagers utfordring

Med Active Personal Trainer kan man velge å delta på en 30 dagers utfordring, som er et treningsprogram der den personlige treneren i spillet legger opp til 20 minutters økter for en hel måned. Man kan selv velge intensitetsnivå og man kan følge kalorier, intensitet og progresjon.

- Jeg vil anbefale at man velger den høyeste intensiteten for å få mest mulig ut av treningen. Når man tar knebøy går det også an å ta en ryggsekk på ryggen som man fyller med bøker. Det gir mer motstand og man jobber ikke bare med egen kroppsvekt, sier Sneve.

PERSONLIG TRENER: Anne Marte Sneve, personlig trener ved Sats Storo ble oss da vi så nærmere på det nye spillet Active Personal Trainer for Nintendo Wii. Her tester hun ut boksing.
PERSONLIG TRENER: Anne Marte Sneve, personlig trener ved Sats Storo ble oss da vi så nærmere på det nye spillet Active Personal Trainer for Nintendo Wii. Her tester hun ut boksing. Foto: Foto: Yvonne Ringnes Nilsen

Tren det du vil

Spillet har over 150 ulike aktiviteter som spinner fra styrketrening til ulike typer sport og ballspill. Noe av det man kan gjøre er å løpe, danse, gjøre spensthopp, bokse, spille tennis, spille baseball og diverse styrkeøvelser for både bein, skuldre, rygg og armer.

Man kan bruke Active Personal Trainer sammen med treningsmatten som følger med det tidligere bestselgerspillet Wii Fit. Spillet koster 499 kroner og vil være å finne i butikkene fra og med 21. mai.

Les også:

Bikiniklar på rekordtid

Disse sportsdrikkene virker

Flere artikler om trening

Tilbake til Klikk Helse

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning