Oppskrift: Korintkake
Smakfull korintkake
Nyt kaken til en god kopp kaffe, te eller sjokolade.
(1 kake, ca. 12 skiver)
175 g smør
150 g sukker
2 egg
275 g hvetemel
1 ts bakepulver
125 g korint eller rosiner
1 dl melk
Forvarm stekeovnen til 170 grader.
Rør smøret og sukkeret hvitt og kremaktig, og rør inn ett egg om gangen.
Bland melet, bakepulveret og korint/rosiner, og rør det i smørkremen vekselvis med melken.
Fyll røren i en godt smurt kakeform, ca. 1 l, og stek den nede i ovnen i ca. 55 minutter, til den er gjennomstekt. Prøv med kakenål.
Avkjøl kaken på rist. Den er best nystekt.
Få flere søte oppskrifter fra Norsk Ukeblad:
Krydderpepperkake med blåmuggost
Denne saken ble første gang publisert 18/11 2014, og sist oppdatert 02/05 2017.