SAFTIG FRUKTKAKE © Foto: Tine.no

250 g smør

2 dl sukker

4 egg

4½ dl hvetemel

½ ts salt

1½ ts bakepulver

5 dl tørket, finhakket fruktblanding

(rosiner, aprikoser, korinter, sukat, svisker)

1 dl cocktailbær

1 dl valnøtter

Rør smør og sukker hvitt og porøst. Tilsett eggene, ett om gangen, og rør godt mellom hvert egg. Bland hvetemel, salt og bakepulver, og rør i den finhakkede frukten.

Del cocktailbærene i fire deler og bland i. Tilsett valnøttene, og rør alt til røren sammen. Fyll røren i smurt og strødd form, rund form eller brødform. Glatt til overflaten med slikkepott.

Stekes i ovnen på nederste rille ved 150 grader i 45-60 minutter.

Avkjøl kaken før du hvelver den.

Her finner du flere søte oppskrifter fra Norsk Ukeblad:

Eplesnitter med marsipan

Kryddepepperkake med blåmuggost

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!