Oppskrift på klassisk julekake

Saftige kokosmakroner

Lager du kokosmakronene etter denne oppskriften, er du sikker på at de holder fasong og ikke flyter utover.

Foto: Kim Holthe
Sist oppdatert

(Ca. 35 stk.)

4 eggehviter

2 dl sukker

5 dl koksmasse

 

Skill hvite og eggeplommene fra hverandre. Ha eggehvitene i en kjele og visp de lett sammen. Bland i sukkeret og koksmassen. Sett kjelen på middels varme og rør til massen blir som en tykk grøt. Dette kan ta 8–10 min. Bruker du sterkere varme har massen lett for å sette seg i bunnen.

Dekk en plate med bakepapir og sett massen på i store topper med en teskje.

Stek makronene midt i ovnen ved 180 grader i ca. 12 min. eller til fargen er lett gyllenbrun.

Avkjøl på rist.

Få flere søte oppskrifter fra Norsk Ukeblad:

Deilige eplesnitter

Saftig fruktkake

Krydderpepperkake med blåmuggost

Denne saken ble første gang publisert 12/11 2014, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også