DEILIGE EPLESNITTER © Foto: Mari Svenningsen/Matprat.no

100 g smør

200 g hvetemel

500 g marsipan

2 egg

Fyll:

8 epler

1 flaske eplemost (à 0,33 l)

150 g sukker

Pynt:

100 g mandler

150 g sukker

3 dl kremfløte

Smuldre smør og mel. Riv marsipan på et råkostjern og ha den i deigen sammen med eggene. Bland alt godt sammen.

Ha deigen over i en langpanne med bakepapir i bunnen, ca. 30x40 cm. Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Avkjøles i formen.

Skrell epler, fjern kjernehuset, del dem i to og deretter i skiver. Kok opp eplemost og sukker, legg i epleskivene når sukkeret har løst seg opp. La dem trekke i 1-2 minutter, eller til de er knapt møre.

Smelt sukkeret forsiktig i en stekepanne eller liten kjele. Bruk en tresleiv til å klemme ut klumper.

Karamellen er ferdig når den har fått en vakker gyllen farge og er blitt blank og ikke grumset. Følg godt med så det ikke blir brent. Tilsett mandler og rør rundt til de er dekket av karamell. Hell massen ut på et bakepapirkledd stekebrett og avkjøl helt. Brekk krokanen i mindre biter og hakk den grovt.

Stivpisk kremfløte. Skjær kakebunnen i firkanter, legg på avrente epleskiver og pynt med stivpisket kremfløte og krokandryss på toppen.

 

Prøv flere av våre søte oppskrifter:

Saftig fruktkake

Krydderpepperkake med blåmuggost

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!