(Ca. 15 stk.)

4 egg

300 g sukker

3 dl hvetemel

2 ts bakepulver

2 ts malt kanel

1 ts pepper

2 ts vaniljesukker

2 ts revet frisk ingefær

1 knivsodd salt

1/2 ts malt nellik

1/2 ts malt kardemomme

1/2 ts malt allehånde

150 g mykt smør

Servering:

1 blåmuggost

rips

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis, og sikt inn mel og krydder.

Smelt smøret til det har samme konsistens som røren, og bland det inn i røren. Hell røren i en godt smurt liten langpanneform, eller bruk en silikonform som er beregnet på småkaker. Stekes på midterste rille ved 180 grader i 30-3 5 minutter. Sjekk at kaken er ferdig med en kakenål. Avkjøles på rist.

Skjær kaken i passe størrelser og legg på en bit ost på toppen.

Pynt med rips.

Få flere søte oppskrifter fra Norsk Ukeblad:

Saftig fruktkake

Eplesnitter med marsipan

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!