Oppskrift: Julemuffins

Rosa lykke

Rosa glasur gjør disse muffinsene ekstra søte.

NAM: La deg friste av søte og gode julemuffins!
NAM: La deg friste av søte og gode julemuffins! Foto: Maria P og Line Falck
Sist oppdatert

(12 kaker)

175 g smør

175 g sukker

½ vaniljestang, kan sløyfes

3 egg

200 g hvetemel

1 ts bakepulver

½ dl melk

Rosa glasur:

200 g melis

2–3 ss rød saft

Dryss:

kakekrymmel, for eksempel små stjerner

12–25 røde muffinsformer av papir

 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Rør smør og sukker, eventuelt også frø fra vaniljestang, hvitt og kremaktig, enklest med håndmikser i 7–8 minutter. Visp inn ett egg om gangen.

Bland mel og bakepulver, og rør det i smørkremen vekselvis med melken.

Sett papirformene i muffinsformer av metall, eller sett to papirformer i hverandre. Fyll formene ¾ med røre.

Stek kakene midt i ovnen til de er gjennomstekte. Prøv med kakenål. Avkjøl kakene på rist.

Rør sammen melis og saft til en tykk glasur. Legg en god topp på hver muffins, og pynt med kakekrymmel.

Få flere søte oppskrifter fra Norsk Ukeblad:

Saftige kokosmakroner

Deilige eplesnitter

Saftig fruktkake

Krydderpepperkake med blåmuggost

Denne saken ble første gang publisert 17/11 2014, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også