(12 kaker)

175 g smør

175 g sukker

½ vaniljestang, kan sløyfes

3 egg

200 g hvetemel

1 ts bakepulver

½ dl melk

Rosa glasur:

200 g melis

2–3 ss rød saft

Dryss:

kakekrymmel, for eksempel små stjerner

12–25 røde muffinsformer av papir

 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Rør smør og sukker, eventuelt også frø fra vaniljestang, hvitt og kremaktig, enklest med håndmikser i 7–8 minutter. Visp inn ett egg om gangen.

Bland mel og bakepulver, og rør det i smørkremen vekselvis med melken.

Sett papirformene i muffinsformer av metall, eller sett to papirformer i hverandre. Fyll formene ¾ med røre.

Stek kakene midt i ovnen til de er gjennomstekte. Prøv med kakenål. Avkjøl kakene på rist.

Rør sammen melis og saft til en tykk glasur. Legg en god topp på hver muffins, og pynt med kakekrymmel.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!