Oppskrift: Hvordan lage rullekake

Slik lykkes du med rullekaken

Å lage en rullekake er enklere enn du tror, du må bare kunne triksene. Oppskriften får du her, og i videoen under viser Hjemmets matjournalist deg hvordan det gjøres.

Rullekake er den enkleste kaken å bake! Fyll den med deilig syltetøy og server en kremklatt til.
Rullekake er den enkleste kaken å bake! Fyll den med deilig syltetøy og server en kremklatt til. Foto: Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

Oppskrift på rullekake:

En stor langpanne

4 egg

120 g (1¼ dl) sukker

120 g (2½ dl) hvetemel

¼ ts bakepulver

FYLL:

2½ dl bringebærsyltetøy, eller eventuelt andre typer syltetøy

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt mel og bakepulver sammen og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Bre røren utover i en langpanne med bakepapir. Stek kaken midt i stekeovn på 200° i 8-10 min.

Legg et ark bakepapir på benken og strø sukker på. Hvelv rullekaken på papiret og la formen ligge over kaken til den er avkjølt.

Smør på fyll og rull kaken sammen, gjerne ved hjelp av bakepapiret.

Skjær kaken opp i skiver rett før servering og legg på fat. Pynt med friske bær.

Se triksene du trenger for å få til rullekaken, ved å klikke på bildet under. Saken fortsetter under videoen.

</p> </div>

Andre søte oppskrifter fra Hjemmet:

Mokkarullade

Sjokoladerullekake

Rask eplepai

Gulrotkake med biter av mørk sjokolade

Sjokoladepai du lykkes med

Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av matseksjonen i bladet som denne oppskriften er hentet fra.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Lise Hansen, redaktør i Norges største ukeblad.
Lise Hansen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Foto: Egil Nordlien, HM Foto

Mvh. Lise Hansen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 31/10 2014, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også