12 biter

90 g smør, romtemperert

250 g revet kransekakemasse

3 egg

1 dl crème fraîche

2 dl hvetemel

1 ts bakepulver

BRINGEBÆRMOUSSE:

4 pl. gelatin

2 ss sitronsaft

350 g bringebær

2 dl melis

2 eggehviter

3 dl kremfløte

PYNT:

25 bringebær

4 mynteblader

Pisk sammen smør og revet kransekakemasse. Tilsett eggene, ett om gangen, under stadig omrøring. Rør i crème fraîche. Bland mel med bakepulver og rør dette i deigen.

Hell deigen i en godt smurt form, ca. 24-26 cm diameter. Stek bunnen på nederste rille i ovnen ved 175° i ca. 25 min. til bunnen er gjennomstekt.

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 7 minutter. Press sitronsaft i en liten kjele og klem ut vannet fra gelatinplatene før du har dem oppi denne. Smelt på lav varme i en kjele og rør til gelatinen er oppløst. La det avkjøles til en tyktflytende konsistens.

Kjør bringebær og melis i en kjøkkenmaskin. Rør i gelatinblandingen.

Andre søte oppskrifter fra Hjemmet:

Tilslørte plommepiker

Rask eplepai

Havremuffins du baker i en fei

Klassisk sitronkake

Gulerotkake med biter av mørk sjokolade

Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet

Kopier adressen fra bildeteksten eller søk etter

Liker du Hjemmet? Klikk "Like" på vår Facebook-side, da vel! facebook.com/HjemmetNO

I en annen bolle pisker du eggehvitene til hardt skum og i en ny bolle pisker du kremfløten til krem. Vend kremen i moussen og til slutt eggehvitene.

Fordel moussen over den avkjølte kakebunnen i formen. La kaken stivne i kjøleskapet, gjerne til neste dagen.

Pynt kaken med friske bringebær og mynte rett før servering. Har du tilgang til små «natt og dag»-blomster, er disse vakre på kaken.

Tips! Kaken blir like god om du bytter ut bringebær med jordbær.

Les hele saken
Les alt om:

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!