2009 ser ut til å bli et herlig nyhetsår uansett hvilken mc-kategori man foretrekker. Foreløpig sprekeste nyheter finner vi i den store sportsklassen, 1000 cc supersport. Vi nevner i fleng:

Og det er ikke det eneste som skjer, det ulmer av andre muligheter som kan dukke opp i klassen også. Aprilia har jo vist sin V4 racer, og det er sannelig ikke godt å si hva som kan komme fra MV Agusta nå som de har sugerøret rett i lomemboka til Harley-Davidson? Og en tresylindret 675 cc Triumph-killer er jo et nesten offisielt rykte fra MV Agusta-fronten.

APRILIA V4: Det blir spennende å se hvordan denne saken blir i gateversjon - klassen har manglet denne V4eren.

Amerika i tet

Når vi er inne på Harley, her er jo neste års nyheter forlengst fordøyd - og snart ute på gaten i Norge. 20. september er det demokjøring i Oslo. Nye V-Rod Muscle er mest imponerende nyhet blant mange oppdateringer, i hvert fall navnet. Men også tidlig lanserte XR1200 er en spennende skapning vi klør etter å få kjørt.

Harley har jo også sitt eget sportsmerke, Buell, og som selvsagt også følger den amerikanske kalenderen som ligger 6 måneder foran den europeiske (sikkert som hevn for tidsforskjellen). Buell har ryddet litt opp i utvalget, fjernet noen modeller, men også kommet med en CR utgave av 1125R fra 2008 - CR for Cafe Racer .

ABS-BREMSER: I likhet med de andre V-Rod 2009-modellene kommer også Muscle med ABS-bremser som standard.

Fornuft og følelser

Men også blant de mer anstendige fornuftssyklene skjer mye spennende. Artig er det at Yamaha har plukket fra Diversion-navnet igjen på denne antagelig forholdsvis rimelige, men ganske sikkert høyst kapable allroundsykkelen. Også må vi ikke glemme V-Max da, selv om den ble lansert midt i fellesferien. Et ikon er gjenfødt.

Fra Triumph kommer det nok mer enn det som alt er kjent, men noe vi kan glede oss over hele neste år er 50-årsjubileumet for Bonneville (joda, dere er blitt så voksne, gutter). Triumph småflikker på dagens utgaver.

DIVERSION GJENFØDT: Det er god grunn til å tenke på denne nye 600en som en stor og snill 600 Fazer ( FZ6). © patrick@curtet.com

Banditer og italienere

Suzuki og Ducati er to merker vi også skal ha utvidet oppmerksomhet rundt i høst. Fra førstnevnte regner vi med en ny stor Bandit. Fra sistnevnte er det varslet en skikkelig modelloffensiv fram mot 2010 - men samtidig vet vi jo at italienerne tradisjonelt er flinke til å vente lenger ut på høsten og hjemlige messer med sine nyheter.

Uansett - når Køln-messen åpner for pressen 7. oktober er nok det meste av 2009-programmet spikret. Følg med.

Noe spesielle modeller du venter på? Gi oss en kommentar i spalten under! Eller send oss en email (se skrevet av-feltet)! Eller legg inn tråd i forum!

CBR 1000 RR fra Honda - legendariske Fireblade - nå med ABS! Avslørt av de kjente ABS-ringene innenfor bremseskivene. © Quality Lab srl

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!