Ukemeny

Du blir blid av denne ukemenyen

Du blir blid av denne ukemenyen.

Publisert Oppdatert

Mandag: pytt i panne

Denne uka begynner med en herlig pytt-i-panne som lages med ribbe - kjekt om du har rester, billig om du må kjøpe i butikken.

Tirsdag: asiatisk laks

Laksen som vi spiser så mye av må varieries. Ellers blir vi lei av den rosa kongen. I denne retten blir laksen kledd i asiatisk drakt med smaker av chili, soya og lime.

Onsdag: pasta med ratatouille

Ratatouille er den herlige retten fra Provence hvor tomatene blandes med masse gode grønnsaker, som er regel hvitløk, aubergine og squash med på festen.

I denne retten er spiller ratatouillen hovedrollen, og ikke bare bi-rolle som den vanligvis har.

Torsdag: Kjøttboller

Disse kjøttbollene har etter hvert blitt klassikere for trofaste klikklesere. Ingen har noensinne angret på at de laget dem. De hemmelige ingrediensene er parmesan, loff, pinjekjerner og rosiner. Ikke la deg skremme av noen av enkeltingrediensene - det er det endelige resultatet som teller.

Fredag: Kyllingsnitsel

Gjør noe morsomt med kyllingen! Følger du denne kule oppskriften får plutselig kyllingen en helt annen karakter enn vanlig. Smaker og dufter av salvie, sitron og timian vil komme din vei.

Lørdag: Biff med peppersaus

Lørdag er biffdagen for mange. Og når du vet hvordan du steker biff perfekt er det bare sausen det står på. Den får du her!

Prøv for all del supergode og sprøe ovnsbakte potetene du bare kan få med ristetrikset.

Søndag: Ørret i rømmesaus

En flott søndagsmiddag får du om du serverer denne ørreten med god rømmesaus. Prøv en agurksalat med mynte til!

Og kanskje en sjokolademousskake til dessert?

Ha en smakfull uke!

Øystein Westlie

Tagliatelle med ratatouille

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

400 g Tagliatelle

1 stk Aubergine

1 dl Olivenolje

2 stk Squash

2 stk Løk

3 stk Hvitløksfedd

3 stk Sardin

1 bokser Tomat

200 g Cherrytomat

1 dl Vann

1 stk Chili, rød

6 stilk Persille

1 ts Salt

Pepper

1 ts Sukker

150 g Oliven, sorte

2 ss Balsamicoeddik

Øystein Westlie

Tagliatelle med ratatouille

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

400 g Tagliatelle

1 stk Aubergine

1 dl Olivenolje

2 stk Squash

2 stk Løk

3 stk Hvitløksfedd

3 stk Sardin

1 bokser Tomat

200 g Cherrytomat

1 dl Vann

1 stk Chili, rød

6 stilk Persille

1 ts Salt

Pepper

1 ts Sukker

150 g Oliven, sorte

2 ss Balsamicoeddik

Klikk.no

Asiatisk laks

Slik blir den asiatiske laksen god... I oppskriften finner du lime, soya og chili og hvitløk.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

4 dl Jasminris

4 ss Smør

2 fedd Hvitløk

1 ts Chili

3 ss Honning

4 ss Limesaft

3 ss Soyasaus

300 g Spinat

4 stk Laks

Marit Røttingsnes Westlie

Kyllingsnitsel med salviesmør

Kyllingsnitsel er altså kylling som paneres med griljermel. Det kjøper du gjerne ferdig i butikken.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 dl Hvetemel

2 stk Egg

25 g Parmesan

1 stk Sitron

4 kvist Timian

30 stk Salvie

1.5 dl Griljermel

1 ts Salt

Pepper, kvernet

4 stk Kyllingbryst

50 g Smør

Smør, til steking

10 stk Poteter

2 stk Timian

2 ss Olivenolje

Salt og pepper

Erik Hannemann

Enkel peppersaus

Biff med peppersaus? Her er oppskriften!

Se hele oppskriften

Ingredienser:

15 stk Pepperkorn

5 ss Cognac

2 dl Kremfløte

Salt

2 ss Smør

TVNorge

Ørret i rømmesaus

Her kan du bruke fjellørret som renses og rosses/skrapes for skjell.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

4 stk Ørret

Hvetemel

Smør

Salt og pepper

1 bokser Seterrømme

4 ss Persille

Salt og pepper

Sitron

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

 

Her kan du søke blant 5, 000 oppskrifter!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning