Ukemeny

Ukemeny med kule retter

Bli blid med denne maten.

Sist oppdatert

Vi må jo ha mat! Og jo bedre den er, desto blidere blir vi -og desto bedre mennesker blir vi. Slik tenker jeg om den saken. Her er ukens ukemeny!

Mandag: Pølsegryte

En kjele med pølser er et vakkert syn. Men, det kan også ha litt vel mye av hverdagens hverdagslighet ved seg. Om du har i noen grønnsaker (gulrot, purre, selleri...), et fedd hvitløk, kanskje en dæsj hvitvin og drysser over raust med persille eller andre urter har du forvandlet måltidet til noe lyst, frisk og fristende - du har satt feststemning i hverdagsgryta! (alle oppskriftene finner du nedenfor).

Du kan servere denne som den er, men kanskje noen vil glede seg ekstra om du har noen knasende hvitløksbaguetter til.

Tirsdag: Ovnsbakt laks med dill og asparges

Ovnsbakt laks blir sjelden mislykket - og særlig dersom du er litt forsiktig med temperaturen (tenk at fisken ikke behøver å bli mer enn 50 grader) . I denne varianten treffer du på asparges og masse, fersk dill. Servér eventuelt med (verdens beste?) potetsalat.

Onsdag: Kylling med potetmos

Denne er enkel og gir deg kjente og kjære smaker. Du trenger ikke å lage den i rund form, men det blir unektelig litt morsommere.

Torsdag: Fisk med soyasmør

Oppskriften du finner nedenfor er på soyasmør. Det er nydelig sammen med fisk, helst hvit fisk som torsk, isgalt eller noe annet du finner i fiskedisken. Sei også.

Du trenger litt mer tilbehør for å få et fullverdig måltid og da foreslår jeg litt kul (og rask!) rødbete og mango-blanding.

Fredag: Nachos

Dette er fredagsmaten sin! Herlig, varm krydret kjøttdeig som serveres med smeltet ost, rømme og sprø nachos. Jeg har til gode å møte noen som ikke liker det her.

Lørdag: Andeconfit - eller kyllingconfit

Å lage andeconfit er nesten magisk første gangen. De aller fleste har enten bare spist det på restaurant eller kjøpt det på boks (jeg kjøper det ikke sjelden selv, se her hvordan jeg løser påskematen med boksmat og verdighet). Når sant skal sies er det ikke vanskelig å få til, men det krever en natt: Strø et solid lag med salt over andelårene (eller kyllinglårene) og la det stå over natten. Så dekker du lårene med andefett (det går også med olivenolje) og steker det på 80 grader i 4-8 timer.

Søndag: Biryani

Vi avslutter uke med en skikkelig smaksbombe fra India. Her ender til slutt all herligheten i én gryte. Servér gjerne med uslåelige nan-brødene.

Ha en smakfull uke!

 

Les også:

De beste potetoppskriftene

Aioli lager du enkelt på denne måten

Her er vinneren av sjokoladekonkurransen

Slik blir finnbiff morsomt på denne måten

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 26/03 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også