I forrige uke laget jeg ukemeny med ertesuppe, kjøttkaker og makrell. Denne ukas middagstips er proppfull av gamle kjenninger - og noen nye bekjentskaper. Slik som det skal være. Du får servert farsekaker, torsk og indisk mat. Og, vi spiser karbonader med ertestuing og meksikanske quesadillas. Ingenting er vanskelig - alt er godt.

Mandag: karbonader med ertestuing

Karbonader til middag er en hverdagshelt strippet for mystikk, men full av tiltrekkingskraft. I denne oppskriften får den blant annet selskap av en nydelig erteremulade. De lages enkelt ved å koke erter og kjøre dem glatte med stavmikseren sammen med noen spiseskjeer remulade.

Vil du virkelig lage karbonader perfekte får du tipsene du trenger her.

Tirsdag: torsk med hasselnøtter

Denne kan jeg nesten ikke skryte nok av. Ideen er å lage en nydelig skorpe på torsken. I denne oppskriften gjøres det ved å kjøre nøtter, rosiner (ja, ikke vær redd...) og rosmarin sammen til en grov blanding. Vend fisken i dette og gi den et nytt liv - for en middag!

Hva serverer du til? Kanskje denne potetsalaten med pesto.

Onsdag: farsekaker

Dette er ukens nostalgiske middagstips. Jeg ble alltid glad når det luktet farsekaker i huset. Og jeg visste at det var brun saus i vente. Her serveres de med kålstuing som lages på klassisk vis med muskat.

Torsdag: laks og pasta

En enkel pastarett med svært få ingredienser. Nok en hverdagshelt til middag.

Fredag: quesadilla

På fredagskvelden er det lurt med noe TV-vennlig. Og disse quesadilla'ene fyller alle krav til et fredagsmat: lettvint, kult og breddfullt av smak.

Lørdag: biryani

Vi satser også på en spenstig middag denne lørdagen. Et fyrverkeri av en rett fra India fyller huser med forventninger, krydderdufter og pur matglede. (Lyst på mer, godt krydret, indisk mat? Sjekk her).

Søndag: lammefrikasse

Vi skal hjem igjen. Og vi skal spise lammekjøtt som kokes lenge og vel, til det blir supermørt og saftig. Lager du denne lammefrikasseen blir det ikke siste gang. Lover.

Ha en god og smakfull uke med disse middagstipsene!

(Over 14.000 følger Sjuve på Facebook og får svar på alt de lurer på om mat)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du DeLuxe-poteter

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Karbonader med erteremulade

Hjemmelagde karbonader med stekt løk og erteremulade er superenkel hverdagsmat. Erteremuladen er nydelig, enkel og passer også veldig bra til fisk.

Til 2 porsjoner:

400 g karbonadedeig

300 g poteter

100 g sellerirot

100 g smør

150 g erter

2 ss remulade

1 stk løk

2 ss smør til steking

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Torsk med hasselnøtter

Jeg lover: Torsken har aldri vært bedre...

Ingredienser:

400 g torskefilet

50 g hasselnøtter

50 g rosiner

1 kvist rosmarin, kan sløyfes eller byttes mot støtt, tørket rosmarin

salt og pepper

1 stk egg

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Farsekaker med kålstuing

Farsekaker er skreddersydd for hverdager med lite tid til matlaging og magre lommebøker. De serveres gjerne med tyttebærsyltetøy, kokte poteter og kålstuing.

Ingredienser:

400 g medisterdeig

0,5 stk kålhode

2 ss mel

2 ss smør

3 dl melk

0,5 ts muskat

smør til steking

tyttebærsyltetøy

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Laks og pasta

Så enkelt og så godt blir pasta med laks på denne måten.

Til 2 porsjoner:

400 g laksefilet

100 g erter

dill, frisk

1 stk sjalottløk

sitron skall (bare det gule)

olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Quesadilla med kylling

Du vil bli forbløffet over hvor godt dette er. Det må prøves! Quesadillas lages med tortillas som stekes i panna.

Ingredienser:

200 g kyllingkjøttdeig

1 stk løk

2 ts tacokrydder

100 g smøreost

1 ts korianderfrø

2 stk vårløk

1 stk rød chili

100 g revet hvitost

4 stk tortilla (lefse som kjøpes ferdig)

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Biryani - indisk kyllingrett

Dette er en indisk rett som smaker akkurat slik indisk mat skal smake. intenst og spennende.

Til 4 porsjoner:

5 stk poteter

2 stk løk

2 fedd hvitløk

0,5 ts chilipulver

4 cm ingefær

0,5 ts gurkemeie

1 ts knust kumin

3 stk tomater

2 ss yoghurt

0,5 ts kardemomme

1 ts kanel

1 stk kylling, delt i åtte (eller fire kyllingbryst delt i biter)

Risen

1 stk løk

2 stk nellikspiker

1 ts kanel

2 cm ingefær

1 klype safran

1 ts kardemomme

500 g basmatiris

vann

3 ss flytende kylling kraft

salt og pepper

olje til pensling

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Lammefrikasse

Med en god frikassé på bordet er det vanskelig å stoppe og spise.

Ingredienser:

1 kg lam mekjøtt (gjerne fårikålkjøtt)

vann

3 ss smør

3 ss hvetemel

3 dl kremfløte

6 stk poteter

2 stk gulrøtter

1 stk løk

1 stk persillerot

1 stilk selleristang

1 stk purre (bare det hvite)

1 bit sitron

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om: