Ny uke! Og du slipper i alle fall å planlegge hva du skal handle og sise. Det har vi gjort for deg. Her finner du alle oppskriftene du trenger denne uken.

Hver uke legger jeg ut nye ukemenyer, som er hentet fra vårt rikholdige oppskriftsarkiv. Noen kjenner kanskje igjen oppskrifter fra tidligere menyer, men det er altså meningen. Det er litt enklere å gjennomføre dersom man har laget rettene før. Når det sagt, ingen av disse rettene er vanskelige! Vi satser på enkel mat.

Mandag: Tomatsuppe med kjøttdeig

En god tomatsuppe får deg til å tenke at livet er herlig. Denne oppskriften er enkel, god og i aller høyeste grad gjennomførbar. Det er tips i oppskriften om å bake en paprika i ovnen, flå av skinnet, hakke den og vende inn i suppa. Gjør det om du har tid!

Tirsdag: Makrell

Makrellen er av de få villfiskene i fiskedisken. Og den er fabelaktig å steke i panna. Jeg anbefaler sterkt å hoppe ut i det og gjøre oppskriften sier, nemlig servere den med rømme og multer. En overraskende god kombinasjon.

Du kan jo prøve de populære DeLuxe-potetene til fisken...

Onsdag: Omelett

Dette er dagen da logistikken krever noe lynkjapt (flytt denne til din travleste dag...). Omeletten er helt klassisk med ost og skinke. Og så er det noen gode aspargesbønner der.

Har du bedre tid enn meg, kan du servere med litt salat og tomater.

Torsdag: Kjøttkaker

Denne uken blir det kjøttkaker på torsdag. I oppskriften finner du trikset som en hel generasjon glemte. Trikset som var inkorporert som en naturlig del av oppdragelsen før 1960, men som kvinnefrigjøringen tok (midlertidig) fra oss. En viktig del av løsrivelsen fra sementerte kjønnsrollemønster var å ikke lage mat og ikke lære kjøkkenkunster av moren sin.

Dermed inngikk de kulinariske heimkunnskapene som en del av betalingen for likestillingen. Itt'no for itt'no.

Tilbehøret kan gjøres dønn klassisk med brun saus og kokte poteter og kokte gulrøtter. I samme gate, kan man også lage fløtegratinerte poteter med bacon eller en suveren potetmos med masse smak.

Selv tror jeg faktisk jeg kommer til å lage løk- og soppstuing og bakte reddiker.

Fredag: Laks

Å bake laks i folie er enkelt og elegant. I denne varianten bakes den med sitron, appelsin og rosmarin. Nydelig! Og den serverer jeg med den beste potetsalaten jeg vet om.

Lørdag: Ertesuppe

Denne dagen skal jeg fylle huset med lukten av kokt svinebog! Ertesuppe med kokt svinekjøtt er mat for bønder og konger på en gang.

Søndag: Svinenakke

På søndag skal vi krone verket med en svinenakke. Oppskriften tilhører Bent Stiansen og innebærer å smake på høstens mange, deilige rotgrønnsaker.

Ha en smakfull uke!

(Over 14.000 følger nå Sjuve på Facebook!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du DeLuxe-poteter

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Tomatsuppe med kjøttdeig og crème fraîche

Denne tomatsuppeoppskriften er enkel og super. Kjøttdeigen gjør at den metter litt ekstra.

Til 2 porsjoner:

3 stk sjalottløk

2 fedd hvitløk

200 g kjøttdeig

2 stk tomatboks

3 ss flytende kylling buljong

3 dl vann

3 dl makaroni

2 ss crème fraîche

smør til steking

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Makrell med rømme og multer

OBS!OBS! Det høres rart ut, javisst, men multer og makrell er en superkombinasjon!

Ingredienser:

2 stk makrellfilet

salt og pepper

2 ss rømme

2 ts multesyltetøy

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Rask omelett med ost og skinke

Denne omeletten passer både som middag og lunsj. Det skal ikke ta deg mer enn 10 minutter å lage den...

Til 1 porsjon:

100 g aspargesbønner

3 skiver skinke, røket

3 stk egg

50 g ost, revet

smør til steking

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Kjøttkaker

Kjøttkakene blir aller best om du har i muskat og ingefær.

Ingredienser:

3 skiver brødeller loff

500 g kjøttdeig

1 ts ingefær

0,5 ts muskat

1 stk egg

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Laks i folie med sitron- og appelsinskiver

Ovnsbakt laks på sitt beste. Like godt som det er genialt!

Til 2 porsjoner:

400 g laksefilet

1 stk sitron

1 stk appelsin

1 kvist rosmarin

1,5 dl crème fraîche eller rømme

Høyde (px): Bredde (px):

Langtidsbakt svinenakke med urter, rotfrukter og fløtegratinerte poteter

Stiansen inviterer til fest! Her kommer langtidsbakt svinenakke som krever litt innsats som du får mye igjen for.

Til 4 porsjoner:

Kjøttet

2 kg svinenakke uten ben

1,5 skiver salt

2 ss grovknustpepper

2 ss hakketrosmarin

2 ss hakkettimian

3 stk hvitløkfedd, hakket

2 stk tomat

1 dl olivenolje

3 dl hvitvin

Ristede rotfrukter

4 stk gulrøtter

1 stk sellerirot

0,5 stk kålrot

4 stk persillerøtter

50 g smør

0,5 dl olivenolje

1 dl persille, strimlet

salt og pepper

Fløtegratinerte poteter

1,6 kg poteter

2 stk løk, finhakket

3 stk hvitløkfedd, hvitløk

4 dl fløte

2 dl melk

1,5 ss salt

1,5 ss hvit pepper, malt

100 g gulost, revet

Høyde (px): Bredde (px):
Peter Berg

Ertesuppe med kokt svineknoke

Kan du kutte løk, kan du lage ertesuppe. Den gode smaken får du når du lar en svineknoke koke ertene. Her er oppskriften!

Til 4 porsjoner:

500 g erter

1 stk svineknoke

1 stilk stangselleri

1 stk gulrot

1 stk løk

vann

1 stk purre

4 stk poteter

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om: