En splitter ny og deilig ukemeny er komponert! Hver uke (stort sett) setter jeg sammen mat som jeg synes passer godt for en uke (her finner du de andre).

Noen ganger lager jeg "spesial", for eksempel en billig ukemeny. Jeg har faktisk forsøkt med (én gang), etter sterkt press, på en ukemeny med lavkarbo også (passe vellykket, sies det).

Denne uken er det duket for mye snadder. Jeg har til og med laget en snacksedag hvor jeg har samlet noen enkle oppskrifter som til sammen blir et kjempehyggelig måltid. Jeg har lagt det til fredag, men om du vil ha snacksdag midt i uka er ikke jeg den som setter meg på bakbeina.

Mandag

Den aller første dagen pleier jeg legge en enkel rett. Denne uken er det en løksuppe som jeg synes er super. En av ingrediensene er Madeira (vin), men det er ikke strengt tatt nødvendig å dra på Polet dersom du ikke har det i skapet (men du kan gjerne ha i litt sukker, helst brunt).

Tirsdag

Denne oppskriften på ørret med "brennende kjærlighet" er det få som ikke liker. Den lages med en heidundrende potetmos og serveres med revne gulrøtter som søtes litt med revet eple (denne videoen viser at det lages på 15 minutter).

Onsdag

Før noen overbeviser meg om noe annet er det verdens beste kjøttboller som lages i dag. Ikke tenk - bare lag! Om du serverer dem med pasta og god tomatsaus, eller finner på noe annet er ikke så nøye. Men: Finner du noen kjøttboller som er bedre enn dette må du sporenstreks melde fra på Facebook.

Trikset nå er å lage flere enn du trenger og så gjemme unna de du ikke spiser til fredag.

Torsdag

Geir Skeie har vunnet Bocuse d'Or med komplisert mat, men viser med all mulig tydelig hvor enkelt mat kan være i denne supre retten med asparges og laks. (Sjekk også sildekakene hans...).

Fredag

Det er momsedag på gudskjelovkvelden! For det første: Varm opp kjøttbollene fra onsdag. Så lager du aioli som er helt supert til kjøttboller og brød.

Men, det er jo ikke nok! Klin til med en deilig, liten skål med valnøtter og nektariner.Og så lager du en supergod dipp og en agurksalat som du vil forelske deg i og holde sammen med resten av livet.

Dersom ikke det heller er nok kan du lage denne sommerlige salaten med melon og ruccola.

Lørdag

Det er tide med litt fylde! Og da lager vi Clotildes deilige svinefilet. Den krydres med rosmarin og appelsin, faktisk. Og da er det svært nærliggende å anbefale oppskriften på de hysterisk gode potetene fra samme dame.

Vil du ha noe grønt også kan du velge mellom tre inspirerende oppskrifter på brokkoli.

Søndag

Og nå skal vi virkelig kose oss med noen flotte lammeskanker. Det er jo påske, men vi kan vente litt til med lammelåret. Denne oppskriften var del av en oppskriftskonkurranse. Og det er Thomas Bjørdahl som sendte inn denne oppskriften.

Ha en super uke!

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (8700 mennesker tar ikke feil...)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

En oppskrift på glutenfri kake for alle

Her er det beste ostekake-knepene

Slik lager du nachos

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Løksuppe med madeira og ost

Ingenting er så billig og godt som løksuppe. Dette er den klassiske løksuppa som har sjenerøst med ost i seg!

Til 4 porsjoner:

750 g løk

2 ss smør

1 ss hvetemel

2 dl madeira (kan erstattes av en teskje sukker)

7 dl vilt buljong (eller vanlige buljongterninger og vann)

2 fedd hvitløk

0 salt og pepper

150 g ost, revet

4 skiver loff, ristet

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Ørret med potetmos (brennende kjærlighet)

Denne retten lager du på femten minutter. Men pass på: Du kan bli avhengig.

Til 2 porsjoner:

1 pk bacon

750 g poteter

150 g smør

2 stk gulrøtter

1 stk eple

0,5 stk sitron

2 ts sukker

400 g ørret filet (eller laksefilet)

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Christopher Sjuve

Kjøttboller (i verdensklasse)

Med denne oppskriften får du saftige, saftige kjøttboller.

Ingredienser:

0,5 kg kjøttdeig

3 skiver brød, skorpen fjernet

2 stk egg

2 fedd hvitløk

3 ss parmesan, nyrevet

2 ss persille

3 ss pinjekjerner

3 ss rosiner

salt og pepper

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Aspargessuppe med laks

Dette er Geir Skeies enkle oppskrift på aspargessuppe med laks.

Til 2 porsjoner:

100 g laks (eller annen fisk uten bein)

6 stk asparges

2 dl fløte

1 dl melk

1 dl vann

salt og muskat

Høyde (px): Bredde (px):
Clotilde Dusoulier

Clotildes svinefilet med appelsin og rosmarin

Dette er Clotilde Dusouliers nydelige oppskrfit på svin indrefilet.

Ingredienser:

800 g svin indrefilet

Marinade

2 stk appelsin er, bare saften

2 ss olje

1 ss hvitvinseddik

1 ts honning

2 fedd hvitløksfedd

1 ts rosmarin, tørket

1 klype havsalt

pepper, sort og nykvernet

Avslutningen

1 ss crème fraîche (en raus spiseskje! Fløte kan også brukes)

salt

3 ss persille, grovhakket

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Plommebraissert lammeskank med rotgrønnsaker

Til 5 porsjoner:

2 stk lammeskank

1 l plommer

2 dl hvitvin

2 dl vann

1 stk rød chili

2 dl sukker

5 ss balsamicoeddik

150 g smør

2 stk gulrot

1 stk kålrot

1 stk sellerirot

olje

timian

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om: