En velsmakende uke ligger foran oss!

Tallerkenene venter bare på å fylles med de deiligste ting. La dem ikke vente forgjeves.

Denne uken har jeg satt sammen en meny med tre fiskeretter, en pastarett, to kyllingretter og én med kjøttdeig.

Mandag

Vi begynner uka med å lage en pai. Om du ikke har laget det før, blås i frykten for det ukjente og finn fram til "butterdeig" i fryseskapet i butikken. Da har du gjort det vanskeligste.

Resten handler om å steke kylling i noen minutter, koke brokkoli og knuse noen egg. Etter noen få minutter har du kledd formen med deig, hatt i blandingen og satt den i ovnen.

Tirsdag

En deilig fiskerett som du lager som et "one pot wonder" er kjekt å ha på repertoaret. Torskeretten lages på denne måten:

Onsdag

Kyllingbryst har, når sant skal sies, ikke spesielt mye smak. Den gode nyheten er at det er enkelt å gjøre noe med det. I denne retten hamrer vi ost, helst cheddar, og skinke, helst en med mye smak, inn i kyllingbrystet. Se her for detaljer.

Til kyllingen foreslår jeg en herlig, velsmakende salat med chèvre.

Torsdag

Har du prøvd å saltbake fisk? Ikke? Da er det på tide å teste denne morsomme teknikken. Om du serverer den på denne måten, er jeg sikker på at folk - som ikke vet hvor lett det er - blir imponerte:

Til en så herlig fisk er det beste å gjøre det enkelt. Server noen kokte poteter, litt brunet smør slik proffene gjør og en av disse tre gode brokkolivariantene.

Fredag

Jeg vil gjette på at fredagen er dagen for den enkleste middagen. Her er tipset: Stek baconet supersprøtt og pisk sammen egg i en bolle. Bland kokvarm pasta med eggene og baconet og server med nyrevet parmesan. Du har nå laget spagetti carbonara.

Lørdag

Ingen blir lei seg når de får hamburger. På Facebook-siden spurte Maren om jeg hadde noen gode burgerforslag. Det fikk hun prompte - og så sendte hun dette bildet!

Så god burger, med fransk vri, kan du også lage!

Søndag

Siste måltidet denne uka er en herlig torskerett med masse, gode grønnsaker. Legg særlig merke til nepene som er en undervurdert skatt.

Ha en velsmakende uke!

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (4600 mennesker tar ikke feil ...) Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du pesto

10 oppskrifter med kjøttdeig

Smaken av Mexico på rekordtid

Snickerskake: Bedre enn snickers...

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Pai med ost, brokkoli og urter

Pai er enkel hverdagsmat. Her er en oppskrift du kommer til å like.

Til 4 porsjoner:

Deigen

3 dl hvetemel

125 stk kaldtsmør

2 ss kaldtvann

Resten

1 stk brokkoli

2 stk kyllingbryst

1 stk løk

1 stk hvitløksfedd

1 ts timian, tørket

3 stk egg

2 dl fløte

1 dl melk

100 g hvitost

1 knivsodd muskat

1 ts rosmarin, tørket

1 ss sitronsaft

sitronskall, noen strimler

salt og pepper

smør/oljetil steking

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Torsk i panne med fløtesaus

Torsk går raskt å lage. Når du skjærer opp potetene i tynne skiver før de kokes, går det også fort. I denne retten finner du også noen deilige, røde pepperkorn. Frykt ikke! Rosépepper er ikke sterke...

Til 4 porsjoner:

2 stk torskefilet

4 stk poteter

1 stk fennikel

1 stk rødløk

1,5 dl kremfløte

1 dl vann

1 ss rosépepper

olje til pensling

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Banket kylling med cheddar og skinke

Dette er en genial måte å banke litt smak inn i kyllingen på.

Ingredienser:

4 stk kyllingbryst

4 skiver cheddar

4 skiver parmaskinke, serranoskinke eller norske spekeskinker

sitronpepper

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Saltbakt fisk

Det er så superduperenkelt at det er en lek! Prøv gjerne med fjellaure.

Ingredienser:

1 stk liten ørret (fjellaure)

1 kg salt, grovt

1 dl vann (eller litt mer)

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Spaghetti Carbonara

Dette er antakelig den enkleste oppskriften på Spaghetti Carbonara noensinne. Mine damer og herrer - her er pasta carbonara!

Til 2 porsjoner:

1 pk bacon

250 g spagetti

3 stk egg

salt og pepper

100 g parmesan

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Fransk burger

I denne hamburgeren er det kyllingkjøtt og bearnaise.

Til 2 porsjoner:

200 g kylling kjøtt (kyllingkjøttdeig)

200 g andekjøtt

1 stk sjalottløk

1 dl bearnaisesaus

2 ts provencekrydder

1 stk artisjokkhjerte

2 ss soltørkede tomater, hakket

salt og pepper

4 stk salatblader

2 stk hamburgerbrød

Høyde (px): Bredde (px):
Robin Balas

Dampet torskefilet med sitronsmørsaus

Fisken blir ekstra god, fordi den dampes på rist over kokende vann.

Til 4 porsjoner:

700 g torskefilet uten skinn

2 ts salt

Sitronsaus

0,5 stk løk, hakket

1,5 dl hvitvin

1 stk laurbærblad

3 stk pepperkorn

1 dl fiskekraft

1 dl kremfløte

150 g smør, helst usaltet

0,5 stk sitron, saften av den

salt og pepper

Glaserte grønnsaker

2 stk gulrot

1 stk kålrot skalk

1 stk stor nepe

1 ss smør

1 ts sukker

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!