Denne uken er menyen skreddersydd for den som liker fart og spenning. Altså mat som går raskt å lage og ikke er kjedelig. Andre ukemenyer (som heller ikke er kjedelige finner du her).

Du finner forhåpentligvis noe du har laget før (eller noe som ligner, i alle fall) - og noe du ikke har laget før. Sånn burde vanlige matuker være, synes jeg. Her er mitt forslag:

Mandag: Boksmaten blir god

La meg bare hoppe i det: Denne retten er av mine "guilty pleasures" - er det ikke det det heter? Altså at du nyter noe du egentlig ikke skal like. Men tunfisk, poteter, sukkererter og aioli er en herlig, liten rett jeg lager ganske hyppig. Særlig når det bare er meg selv ved bordet.

Nå kommer jeg altså ut av skapet (eller boksen?) og sier at hermetisk tunfisk blir god middag. Men, det fordrer at du behersker din aioli (hvitløksmajones).

Tirsdag: Omelett blir middag

Tirsdagen er raskere enn mandagen. Omelett står på menyen. Det er forbløffende hvor mye smak du får i forhold til hvor mye tid du investerer. Har du lyst på en salat til kan du gjøre det enkelt ved å blande salat og tomatbiter i en bolle, men dressing på olivenolje, sitron, sennep og et knust hvitløk. Vips!

Her ser du hvordan du lager omeletten:

Onsdag: Middagen blir laget på rekordtid

Om du tenkte at middagen var rask på mandag og tirsdag blir du overrasket når du lager couscous'n. Det går enda fortere!

Couscous fåes kjøpt i flere og flere butikker. (Det kommer til å bli mer populært enn pasta...). Den første fordelen med couscous er at det går fortere enn pasta og ris. Alt du gjør er å koke opp dobbelt så mye vann som couscous: Da er det lett å måle opp: to kjøkkenglass vann, ett glass couscous.

Den andre fordelen er at den er enklere å tilføre smak. Ha i olje og krydder så er mye gjort! Denne varianten er full av friske, gode grønnsaker. Om du vil er det ingenting i veien for å spe på med stekt fisk eller kylling.

Torsdag: Familien blir overrasket

Jeg har gjort det før, og gjør det igjen: Jeg slår et slag for jordskokken. Den lille knollen er så god at den fortjener større plass i vår bevissthet og kjøleskap.

Prøv å se om du finner den i butikken. Gjør du ikke det? Mas på sjefen og be han ta det inn. Du skal nemlig lage en knallgod jordskokksuppe!

Fredag: Hamburgeren blir ny

Hamburgeren kan være så mangt. Det kan være traurige greier som serveres med industriell ostelignende masse som ligger mellom en luftig bolle og fortæres på plastikkstoler i overfylte lokaler.

Heldigvis kan det også være noe stort, saftig og som med all rett krever sin plass i et seriøst, stolt hjemmekjøkken. Denne varianten hører til sistnevnte kategori (om det var noen tvil). Og du: Den serveres med bearnés...

Lørdag: Tacoen blir bytta ut

Tar du utfordringen? Jeg har ikke noe imot taco (særlig ikke om du gjør den bedre...). Men her finner du den litt mindre kjente halvsøsteren; burrito.

Søndag: Du får en ny favoritt

En frisk søndag er i vente med denne salaten. Den har altså både mango, rå sellerirot og en herlig dressing. Dersom du synes at bare salat blir litt lite kan du gjerne steke fisk til. I så fall, prøv å steke torsken på denne måten, så blir du fornøyd!

Følg oss på Facebook , så får du masse gode forslag!

Ha en god og smakfull uke!

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du pesto

10 oppskrifter med kjøttdeig

Smaken av Mexico på rekordtid

Snickerskake: Bedre enn snickers...

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Tunfisk med aioli

Det er utrolig hvor god mat man kan lage av en boks med tunfisk.

Ingredienser:

1 bokser tunfisk

4 ss aioli

5 stk sukkererter

2 stk poteter

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Rask omelett med ost og skinke

Denne omeletten passer både som middag og lunsj. Det skal ikke ta deg mer enn 10 minutter å lage den...

Til 1 porsjon:

100 g aspargesbønner

3 skiver skinke, røket

3 stk egg

50 g ost, revet

smør til steking

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Couscous med friske grønnsaker

Denne her havner for på lista over '10 på topp raske middager'. Couscous går nemlig dobbelt så fort som pasta.

Til 2 porsjoner:

2 stk sjalottløk

1 stk hvitløksfedd

4 dl vann

150 g aspargesbønner

2 dl couscous

5 stk cherrytomat

0,5 stk paprika

0,5 stk agurk

1 ts kumin

1 ts kanel

0,5 stk lime

salt og pepper

olje til pensling

Høyde (px): Bredde (px):
Tom Haga

Jordskokksuppe med gressløk og krutonger

En nydelig kremet suppe med jordskokkens nøtteaktige og litt søte smak i hovedrollen.

Ingredienser:

Jordskokksuppe

550 g jordskokk

olje til pensling

1 l kylling kraft eller vann + buljongterning

2 dl H- melk eller matfløte

salt og nykvernet pepper

Garnityr

1 dl jordskokk i terninger

4 skiver brød i terninger

olje til pensling

salt og nykvernet pepper

finsnittet frisk gressløk

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Fransk burger

I denne hamburgeren er det kyllingkjøtt og bearnaise.

Til 2 porsjoner:

200 g kylling kjøtt (kyllingkjøttdeig)

200 g andekjøtt

1 stk sjalottløk

1 dl bearnaisesaus

2 ts provencekrydder

1 stk artisjokkhjerte

2 ss soltørkede tomater, hakket

salt og pepper

4 stk salatblader

2 stk hamburgerbrød

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Burritos

Burritos er genial hverdagsmat fra Mexico. Her er en enkel oppskrift.

Til 2 porsjoner:

200 g biff kjøtt (flatbiff, rundbiff eller vanlig kjøttdeig)

1 fedd hvitløk

1 ts kumin

1 stk løk

2 stk rød chili

1 stk paprika

1 stk tomatboks

rømme

100 g ost, revet

olje/smør til steking

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Anne Elisabeth Næss

Salat med sellerirot og mango

Denne salaten er og blir Christopher Sjuves yndlingssalat. Helt sjef.

Ingredienser:

0,5 stk sellerirot

12 stk aspargesbønner

1 stk mango

12 stk sukkererter

Dressing

1 dl olivenolje

3 ss sitronsaft

1 ts sennep

1 fedd hvitløk

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!