Her kommer en rykende fersk ukemeny! Felles for oppskriftene denne gangen er at de er fulle av smakfullt krydder. (Tidligere ukemenyer finner du her).

Dersom du vil gjøre alvor av å lage en god smaksuke kan du printe ut handlelista her.

Mandag

Mandag skal vi til Mexico og lage en herlig quesadilla (som uttales kesadija). Den har etablert seg som en gjenganger i det Sjuveske kjøkkenet. Hvorfor? Fordi alle liker det og jeg elsker det.

Du starter med å blande korianderpulver og smøreost og ha på lefsene. Så har du på den kydrete, stekte kjøttdeigen og revet ost. Lefsene steker du deilige og sprø i stekepanna. En vinner. (Her finner du flere oppskrifter med kjøttdeig)

Tirsdag

Denne fiskeretten kan fort bli en av "dine". Den er så enkel at du lærer deg fort å lage den uten oppskrift. Hvit fisk, karri, kokosmelk, løk, tomat og sukkerter er alt du trenger.

Onsdag

Ukens raskeste middag lager du av couscous. Om du klarer å huske at du trenger dobbelt så mye vann som couscous er det utrolig lett å lage et godt måltid.

Kok opp vann, ha i couscous, vent to-tre minutter før du blander i resten av ingrediensene. I denne varianten finner du masse gode grønnsaker, olivenolje og krydderier.

Torsdag

Steinbit eller annen hvit fisk funker bra i denne gryta. Ideen er å koke opp en god kraft på ingefær, soyasaus, hvitløk, chili, honning og paprika som du trekker fisken i. Så serverer du den med ris.

Fredag

En klassiker skal på bordet denne fredagen. Jeg får stadig høre hvor god denne chili con carne-oppskriften er. Jeg tror det er fordi oppskriften legger opp til å smake deg fram til hvor sterk den skal være. Og da må det jo bli bra... Servér med rømme og tortillachips.

Lørdag

Lørdagen blir god når du vet at saftige kyllingbryst venter på deg (slik steker du kyllingbrystet perfekt). I gulrotmosen som følger med er det et herlig, varmt strøk av kumin (som egentlig heter spisskum, men det er det ingen som sier).

Søndag

Vi avslutter uka med en indisk kylling. Kyllingen lages i en klassisk, indisk saus og serveres med cashewnøtter og ris.

Ha en god uke!

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (Vi har runda 3600!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du pesto

10 oppskrifter med kjøttdeig

Smaken av Mexico på rekordtid

Snickerskake: Bedre enn snickers...

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Quesadilla med kylling

Du vil bli forbløffet over hvor godt dette er. Det må prøves! Quesadillas lages med tortillas som stekes i panna.

Ingredienser:

200 g kyllingkjøttdeig

1 stk løk

2 ts tacokrydder

100 g smøreost

1 ts korianderfrø

2 stk vårløk

1 stk rød chili

100 g revet hvitost

4 stk tortilla (lefse som kjøpes ferdig)

Høyde (px): Bredde (px):
Synøve Dreyer

Fiskekarri med sukkererter og tomater

En velsmakende og sunn fiskemiddag som du lager på en-to-tre. Ønsker du å bruke annen fisk, så går det utmerket.

Til 4 porsjoner:

400 g breiflabbfilet

2 ss olje til pensling

1 stk løk i tynne ringer

3 ts rød karri pasta (thailandsk type)

1 dl vann

1 dl kokosmelk

250 g sukkererter

2 stk tomat

salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Couscous med friske grønnsaker

Denne her havner for på lista over '10 på topp raske middager'. Couscous går nemlig dobbelt så fort som pasta.

Til 2 porsjoner:

2 stk sjalottløk

1 stk hvitløksfedd

4 dl vann

150 g aspargesbønner

2 dl couscous

5 stk cherrytomat

0,5 stk paprika

0,5 stk agurk

1 ts kumin

1 ts kanel

0,5 stk lime

salt og pepper

olje til pensling

Høyde (px): Bredde (px):

Soyakokt steinbit med vårløk og chiliringer

Til 4 porsjoner:

800 g steinbit eller annen fast hvit fisk

2 ss sitronsaft

8 stk vårløk i strimler

1 stk rød frisk chili i tynne ringer

Marinade

2 ss finhakket frisk ingefær

2 fedd hvitløk, finhakket

4 dl vann

1 dl soyasaus

2 ss honning

1 ts paprikapulver

1 ss sesamolje

salt

Tilbehør

ris

sitronskiver

Høyde (px): Bredde (px):
Peter Berg

Chili con carne med rømme og tortilla

Chili con carne er nydelig hverdagsmat som metter og varmer. Det er overraskende enkelt å lykkes med chili con carne og når du serverer med tortillachips og rømme er suksessen sikret.

Til 4 porsjoner:

2 stk løk

0,5 kg kjøttdeig

1 ss tomatpuré

2 stk tomatboks

5 fedd hvitløk, skrelt

3 stk soltørkede tomater, hakket

3 stk gulrøtter, skrelte

2 bokser bønner, f. eks kidneybønner

1 ts kuminfrø

1 ts korianderfrø eller pulver

1 stk chili, eller flere

1 ts chilipulver

2 stk paprika

4 ss rømme

tortillachips

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Stekt kyllingfilet med oransje tilbehør

Kyllingfileten trenger litt hjelp fra andre smaker. I denne finner du både honning og kumin.

Til 2 porsjoner:

300 g gulrøtter

100 g smør

1 ts kumin

2 stk kyllingbryst

2 kvist timian

1 ss honning

0,5 stk sitron

olje/smør til steking

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Indisk kyllingrett

Her har du en enkel, deilig og varmende variant av en indisk karrikylling. Dersom du synes det blir for sterkt, er det lurt å ha litt yoghurt for hånden. Det lindrer godt om cayennepepperen blir for utfordrende!

Til 4 porsjoner:

2 stk løk

2 fedd hvitløk

2 cm ingefær, skrelt

2 ts karri

1 ts cayennepepper

2 ts kumin

1 bokser kokosmelk

1 kylling, i seks biter

3 stk tomatboks

100 g cashewnøtter

4 ss yoghurt naturell

4 ss koriander, fersk

4 ss smør, til steking

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!