OPPSKRIFTER TIL HELGEN

En fristende helgemeny

Her kommer helgemenyen med snickerskake...

Publisert Oppdatert

Denne helgen har jeg lagt opp til en deilig meny som er litt eklektisk i formen. Den går ingen rød tråd i denne menyen, den er et resultat av plutselige ønsker.

Noen ganger er det morsomt å lage et tema, som for eksempel en spansk meny eller italiensk meny med tiramisu!).

Men, denne gangen er det bare tre nydelige ting - inkludert en snickerskake til slutt. Jeg håper den faller i smak!

Forrett

Det er ikke fritt for jeg begynner å glede meg til grillsesongen. Og det var sikkert derfor jeg kom på de herlige blåskjellene som Bent Stiansen lagde på grillen for en god stund tilbake. Selv om jeg ikke planlegger å grille i helgen, går det fint å lage den. Hemmeligheten ligger i det nydelige kryddersmøret, med masse hvitløk.

Hovedrett

Hovedretten er en god, gammel kjenning. Jeg får med jevne mellomrom spørsmål om denne lasagnen. Nå er det riktignok ikke en ekte lasagne, men det var det mamma alltid kalte det. Og hun lagde lasagne med pastaskruer, ferdig snakka.

Den lages over en kjent lest: Først steker kjøttdeig (på denne måten) og blander det med verdens beste tomatsaus. Kok pastaen (unngå de vanlige feilene...) og lag en hvit saus som du gjerne kan ha litt tørket sopp i.

Så legger du lagvis; kjøttdeig/tomatsaus, pasta og hvit saus, og gjerne litt revet ost. Jeg pleier å lage to lag, men det er ikke viktig. Inn i ovnen!

Dessert

Jeg skal virkelig kose meg i helgen, så jeg skal lage med den kuleste snickerskaka jeg vet om: Pisk eggehviter stive med sukker og bland inn en pakke salt kjeks (ritz, for eksempel) og peanøtter. Smør det på en brett og bak det i ovnen og kjøl av.

Så: Bland sammen eggeplommer, sjokolade, fløte og sukker og varm det til glasuren tykner. Smør på bunnen og la det stivne. Vips - nå har du kake hele helgen!

Til dere som ikke orker å lage en hel kake: Sjekk ut denne desserten med to ingredienser.

Spis og kos deg!

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.

 

Les også:

De beste potetoppskriftene

Aioli lager du enkelt på denne måten

Her er vinneren av sjokoladekonkurransen

Slik blir finnbiff morsomt på denne måten

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Grillede blåskjell i urtesmør

Her er Bent Stiansens geniale oppskrift på blåskjell som du lager på grillen!

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

2 kg Blåskjell

0.5 dl Sitronsaft

1 dl Hvitvin

150 g Smør

2 fedd Hvitløk

2 dl Urter

0.5 ss Pepper

Erik Hannemann

Lettvint lasagne

I denne oppskriften finner du ikke pastaplater, men vanlige pastaskruer eller pastarør. Da er det mye lettere å lage fordi man ikke må passe på at pastaen er ferdig. Sjekk ut!

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 stk Rødløk

1 stk Gulrot

1 stilk Stangselleri

1 fedd Hvitløk

0.5 kg Kjøttdeig

2 stk Tomatboks

1 ss Sukker

5 ss Kylling

1 dl Rødvin

150 g Ost

0.5 stk Sitron

4 dl Melk

2 ss Smør

2 ss Hvetemel

300 g Pasta

Salt og nykvernet pepper

Christopher Sjuve

Snickerskake

Dette er den supre snickerskaka til Tom Victor Gausdal.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

6 stk Eggehvite

5 dl Sukker

1 pk Kjeks

250 g Peanøtter

2 ts Vaniljesukker

2 ts Bakepulver

6 stk Eggeplomme

1 dl Kremfløte

100 g Smør

100 g Sukker

100 g Sjokolade

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning