=

Bent Stiansen

Bent Stiansen er en av Norges mest profilerte kokker. Han vant Bocuse d'Or som første nordmann i 1993.

Han driver restaurant Statholdergaarden i Oslo som har én Michelinstjerne.

Han har gitt ut følgende bøker:

  • Stiansen til hverdags (2004)
  • Stiansens kulinariske koffert (2006)
  • Stiansens desserter (2006)
  • Stiansens fisk og skalldyr (2006)
  • Stiansens kjøtt og fjærkre (2006)
  • Stiansens småretter (2006)
  • Stiansen inviterer til fest (2008)

Det er moro å lage mat sammen med Bent Stiansen.

Når du har gjort det én dag føler du at alt er mulig. Også å lage middag på fem minutter på grillen. Det kan jeg nå.

Det kan du også dersom du sjekker ut videoen overfor.

Genial oppskrift på grillen

Har du aldri har laget blåskjell før og tenker at det er vanskelig? Tenk om igjen. Jeg kan ikke komme på noe som er lettere å tilberede. Og raskere.

Det beste med blåskjell er at det blir bedre og bedre for hver gang du spiser det. Alvorlig banna. Sånn er det.

Om du er ny eller gammel i blåskjellgamet, la deg inspiserere av Stiansens geniale oppskrift!

Er blåskjellene giftige?

Plukker du blåskjell selv, bør du sjekke Matportalen, eller ringe Mattilsynets blåskjelltelefon på 820 33 333. Blåskjelletelefonen koster 3,50 kroner per minutt.

Grillede blåskjell i urtesmør

Her er Bent Stiansens geniale oppskrift på blåskjell som du lager på grillen!

Til 4 porsjoner:

2 kg blåskjell

0,5 dl sitronsaft

1 dl hvitvin

150 g smør

2 fedd hvitløk

2 dl hakkede urter som persille, gressløk, estragon og dill

0,5 ss finkvernet, hvit pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!