Italiensk meny

Italiensk helgemeny

Helgen blir full av italienske smaker...

Sist oppdatert

Forrett

Når jeg vil komme i italiensk stemning server jeg alltid et et med rå grønnsaker (på denne måten). I tillegg pleier jeg å koke en artisjokk (i en halvtime). Men, for virkelig å forflytte sjelen til Toscana serverer jeg også et ostebrød. Det er i grunnen ikke annet enn nystekt pizzabunn klappet sammen (som en calzone) med ost i mellom. Oppskriften finner du nedenfor. Kanskje noen blader med basilikum, muligens litt hakket tomat og noen dråper med olivenolje drysses over.

Hovedrett

Til hovedrett velger jeg meg ossobuco. Denne erkeitalienske retten er alltid en vinner. I helautentisk form lages den av kalveknoker. Det kan være vrient å få tak i. Men, det kan man bruke oksekjøtt, for eksempel av bok - og helst finne litt kraftbein som kan koke med i sausen.

Gremolata - det som strøes over til slutt - er helt essensielt. Om man sluntrer unna her blir ikke retten så frisk og god som den kan være.

Dessert

Så er det desserten! Og her er det mange muligheter. En av de mest berømte dessertene fra Italia er pannacotta. Den lages med søtet fløte/melk og gelatin og serveres som regel med en saus, gjærne en lekker coulis. Men denne helgen går jeg ikke for det mest opplagte valget, men det nest mest opplagte, nemlig tiramisu!

Tiramisu er en dessert som lages av kjeks (ferdigkjøpte...) som dynkes i søt vin og/eller en skvett cognac og kaffe. Så lager du en herlig osteblanding som du brer over toppen før du drysser revet sjokolade på og serverer. Jepp! Det skal jeg spise - og oppskriften finner du nedenfor.

Helt til slutt kan det hende jeg tar meg en limoncello - det lager du på denne måten.

God helg!

 

Les også:

De beste potetoppskriftene

Aioli lager du enkelt på denne måten

Her er vinneren av sjokoladekonkurransen

Slik blir finnbiff morsomt på denne måten

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Ostebrød

Dette er en knakende god forrett eller snacks.

Se hele oppskriften

Til 1 porsjon

4 dl Hvetemel

1.5 dl Vann

0.5 pk Tørrgjær

1 ts Salt

3 ss Olivenolje

120 g Ost

Salt

God Morgen Norge/TV2

Ossobuco med gremolata og risotto

Hovedingrediens i denne retten er kalveknoker. Ossobuco er en klassisk italiensk rett. Den trenger lang trekketid, men er ikke vanskelig å lage.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

4 skiver Kalv

3 stk Gulrot

3 stilker Stangselleri

2 stk Løk

3 fedd Hvitløk

3 ss Smør

Hvete

4 ss Olivenolje

2 dl Hvitvin

0.75 kg Tomater

1 bt Persille

2 dl Kraft

0.5 ts Timian, tørket

0.5 ts Oregano

2 stk Laurbærblad

Salt

Pepper, sort og nykvernet

2 stk Sitron

2 bt Persille

5 fedd Hvitløk

Erik Hannemann

Tiramisu

Denne myke italienske dessertkaken har mange beundrere, forståelig nok. Den er nydelig!

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 kopp Kaffe, sterk

0.5 dl Marsala

2 ss Cognac

1 pk Savoiardi

3 stk Egg

2 dl Sukker

200 g Mascarpone

2 dl Kremfløte

40 g Sjokolade

Denne saken ble første gang publisert 10/03 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også