Oppskrift på kokosboller

Saftige kokosboller

Du er ikke nødt til å bake alle de syv slagene før jul. Kanskje du heller vil prøve deg på disse uimotståelige kokosbollene?

Nydelige kokosboller (Foto: Linnea Press)

Nydelige kokosboller (Foto: Linnea Press)

Publisert Oppdatert

Kokosboller faller inn i den kategorien godsaker som man kvier seg litt for å lage selv. I den familien finner vi også den fabelaktige sjokoladefudgen og muligens brownies som er myke som glovarm asfalt i midten.

Gevinsten ved å kaste seg ut i et slikt prosjekt er alltid stor. Jeg kan ikke huske sist det ikke ble bedre hjemme enn kjøpt.

Oppskriften på kokosboller er ikke vanskelig, men du må ha litt tålmodighet. Og så må du kunne smelte sjokolade.

Variasjoner

Det finnes massevis av variasjonsmuligheter på kokosboller. Det vanligste er å blande inn hakkede nøtter som er ristet litt i pannen først. Du trenger ikke ha hovedfag i noe som helst for å være med på at sjokoladebiter også er en god idé.

Appelsinskall, aprikosbiter, cognac, bringebær(syltetøy), mynte og vanilje er andre muligheter. Da får dine kokosboller et særpreg du overhode ikke finner i butikken. Som det heter i X-faktor: Du har gjort kokosbollene til dine egne.

Her er oppskriften!

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her

 

Les også:

Slik lager du perfekt ribbe

Endelig: Verdens beste kjøttboller

Snickerskake: Bedre enn snickers...

Matlaging: Unngå de vanligste feilene

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Linnea Press

Kokosboller

Her er en enkel oppskrift på kokosboller.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

4.5 dl Sukker

2.5 dl Vann

10 pl Gelatin

1.5 dl Vann

2 ts Vaniljesukker

100 g Kokesjokolade, lys

1 dl Kaffe

50 g Smør

Melis

Kokos

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag