Salmalaks går som en farsott gjennom landet. "Salmalaks" har blitt et begrep.

En såkalt "salmalaks" er altså en laksefilet som er uten skinn og ben og selges i vakumerte forpakning. Fiskeindustrien mener dette er framtidens løsning på å selge fisk til en generasjon forbrukere som ikke lenger kan filetere fisk.

Dem om det.

Hva er salmalaks?

For å rydde opp litt: "Salma" er et selskap som ble opprettet i 2004 og er deleid av Tine meierier (51 prosent). "Finest" er et annet merke som eies av Lerøy. Ingen må bli overrasket om det dukker opp konkurrenter som vil være med på moroa.

Det betyr at når du kjøper denne fisken er mer enn halve jobben gjort. Med noen enkle grep kan du nå lage mange forretter - særlig om du vil spise rå fisk. Og det vil du vel?

Sjekk videoen ovenfor. Her ser du hvordan du kan lage tre forretter med salmalaks, som egentlig er rå laks uten skinn og ben, på tre minutter. Videoen varer i ett minutt og 31 sekunder. Hadde det ikke vært for musikken kunne vi klart oss med mindre enn ett minutt. Men altså:

Den første retten en klassikeren, men soyasaus. Den andre er med olivenolje, sitron og dill. På den siste er det noen sukkererter, koriander og lakserogn.

Tre forretter med salmalaks - på tre minutter. Det er ingen kunst, bare veldig enkelt og veldig digg.

Er du på jakt etter andre oppskrifter på laks finner du en vårlig lakserett her med nykål og dill. Har du lyst på en virkelig lekkerbisken lager du denne. Og til slutt: Vil du forsøke å posjere laks kan du her se hvordan det gjøres .

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!