Laks er populært. Nykål er ikke så populært. Jeg tror nykålen har et imageproblem. Nykål er ikke noe Elvis ville kjøpt, om du skjønner hva jeg mener.

Men, jeg trenger ikke minne noen på hvordan det gikk med kongen i hvit drakt. Med nykål ville alt kanskje sett annerledes ut?

Svært sunt med nykål

Nykål er etter alle begreper svært sunt. Skal vi tro på Wikipedia er den proppfull av C-vitaminer, motvirker kreft, reparerer ødelagt DNA og så videre. Men populær? Ikke ennå.

Men, med den uhyggelige lavkarbotrenden vi opplever i våre dager tror jeg kålen står foran en ny vår. Nykål, og kål generelt, har nemlig lave karboverdier.

Den nye bananen?

Jeg ser det for meg: Alle helsefreakene knasker i seg nykål mellom øktene på helsestudioet. Nykål er den nye bananen

Det er ikke dumt at nykål blir populært, men jeg synes den fortjener å havne i det gode selskap. Nykål burde hylles for det det er; en delikatesse!

En helt nydelig nykålrett med blåmuggost får du her. Har du lyst på fiskekaker, har vi en kul variant med nykål.

Nedenfor finner du en oppskrift på en god og superenkel rett med laks og nykål. Det kan tenkes at du vil ha litt aioli til, men det er ikke nødvendig.

Ikke lag denne fordi den er sunn, men fordi den er god!

(Over 11.000 følger nå Sjuve på Facebook!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du deilige smoothies

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Laks med nykål og dill

Laks med nykål og dill får følge av noen deilige aromater i denne retten.

Ingredienser:

0,5 stk nykål

0,5 stk salathode

3 ss gressløk, finhakket

1 fedd hvitløk

2 kvast dill

400 g laks

3 ss smør

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om: