Hellstrøms kjøttboller

Kjøttbollene som gjør Hellstrøm glad

Se hvordan Hellstrøm lager kjøttboller - og tomatsaus.

OSLO 200912; Eyvind Hellstrøm snakke rom livet.  FOTO: TOM HANSEN
OSLO 200912; Eyvind Hellstrøm snakke rom livet. FOTO: TOM HANSEN Foto: TOM HANSEN
Sist oppdatert

I kveld får vi Hellstrøm i aksjon igjen på TV3 klokken 20.00.

Denne gangen besøker han en familie med fem barn. Og hvordan løser han problemet?

En del av planen er i alle fall å lage store porsjoner. Her får vi en smakebit - og oppskriften på Hellstrøms kjøttboller i tomatsaus.

Du kan ta lynsnar titt på hvordan mesteren lager béarnaise-saus, tilbereder sjøkreps, carpaccio av laks og kamskjell eller allerede nå sjekke hvordan ribbe skal lages.

Her ser du kjøttbollene:



Her er oppskriften

Kjøttboller i tomatsaus

Kjøttboller

800 g karbonadedeig

200 g svinekjøttdeig

¼ loff uten skorpe

2 ½ dl melk (H-melk)

½ finhakket løk

1 ts salt

½ ts pepper

litt revet muskatnøtt

Bland alt sammen i en stor bolle.

Form passe store kjøttboller som du steker gyllenbrune i en stekepanne.

Tomatsaus

200 g svinekjøttdeig

4 løk

1 kg tomater

2-3 ss tomatpurè

1 ts salt

½ ts pepper

½ ts malt cayenne pepper

5 laurbærblad

vann

Brun svinekjøttdeigen i en stekepanne.

Finhakk løken og brun den for seg selv i en stekepanne.

Bland sammen svinekjøttdeigen og løken i en stor kasserolle.

Del tomatene i fire og tilsett det i blandingen.

Krydre deretter med salt, pepper, laubærblad og cayennepepper.

Fyll så opp med vann så det dekker innholdet i kasserollen.

La det koke over svak varme i minst én time.

Miks alt sammen forsiktig med en stavmikser

Da er det serveringsklart og kan serveres med det du måtte ønske av tilbehør!

(Over 15.000 følger Sjuve på Facebook og får svar på alt de lurer på om mat)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Pannekaker med ny topp

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

Den perfekte vaffeloppskriften

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Denne saken ble første gang publisert 29/09 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også