I forrige uke lærte han en som ikke kunne noe å lage den vanskeligste sausen. I kveld er det igjen duket for opprydning.

Klokken 2000 i kveld på TV3 braker det løs når Hellstrøm kommer hjem til Simen og Mari. De spiser ikke sammen, krangler om maten, kan ikke lage mat og enda vanskeligere ble alt sammen på grunn av Maris melkeallergi.

Kan Hellstrøm redde forholdet med god mat?

Her ser du en svært fristende video:



Og her er Hellstrøms oppskrifter. Vi får se om de gjør susen i kveld!

Laks- og kamskjell carpaccio

Nok til 2

1 salmalaks, ca 400gr

4 kamskjell

1 ss soyasaus

1 ss sesamolje

1 ts ingefær, hakket

1 ts wasabi

1 ts pepperrot, revet

Koriander, frisk

1 ts sesamfrø

Svart pepper

1 Lime

2 ss druekjerneolje

Rens kamskjell og skjær i tynne skiver. Skjær laksen i tynne skiver og anrett laks og kamskjell på to tallerkener.

Pisk sammen alle de resterende ingrediensene til en vinaigrette, som du sprer utover anretningen.

Varm druekjerneoljen og hell det over til slutt.

Sweet & Sour andebryst med grønnsakcrudité

Nok til 2

2 stk andebryst

1 ss sichuan- eller svart pepper

Salt

1 ss honning

1 ss balsamicoeddik

2 ss limesaft

½ ss revet limeskall

1 ss sherryeddik

1 ss østerssaus

1 stjerneanis

1 kvist frisk koriander

2 ss olivenolje

Til crudité:

1 gulrot i fine strimler

1 purreløk i fine strimler

1 liten rødbete i fine strimler

1 liten stangselleri i fine strimler

1 liten fennikel i fine strimler

1 kvist dill

Ca. 2 ss kjørvel, gressløk, persille, revet limeskall

1 ss extra- virgin olivenolje

½ ss balsamicoeddik

½ ss limesaft

Salt og hvit pepper

Lag cruditéen før andebrystene.

Legg de strimlede grønnsakene i kaldt vann i en halv time. Tørk dem godt i et klede eller i en salatspinner. Bland grønnsakene godt med urter og limeskall. Legg blandingen opp på tallerkener. Bland olje, balsamicoeddik og limesaft til en dressing og smak til med salt og hvitt pepper fra kvern. Hell dressingen over grønnsakcruditeen til slutt.

Gni inn andebrystene med sichuanpepper og salt. Snitt andebrystet i fettranden med en skarp kniv. Stek dem på fettsiden i en varm, tørr panne i noen minutter. Stek dem ytterligere i et par minutter på kjøttsiden. Ta dem ut av pannen og legg dem på en liten rist. Kok ut pannen med alle ingrediensene, unntatt oljen. Kok det inn til en sirupsaktig tykkelse. Sil av og vend inn oljen. Ikke kok unødvendig lenge. Ha andebrystene tilbake i sausen og glaser dem lett uten å koke dem.

Skjær brystene opp i tykke skiver med en skarp kniv og legg dem på tallerkene med cruditéen. Øs over den varme sausen.

(Over 25.000 følger Sjuve på Facebook og får svar på alt de lurer på om mat)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Pannekaker med ny topp

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 5.000 oppskrifter!

Les alt om: