Oppskrift med rødbete og mango

Oppskrift med rødbete og mango

Grå hverdag? Ikke med rødbete...

OPPSKRIFT PÅRØDBETE OG MANGO: Rødbeten kan spises rå!
OPPSKRIFT PÅRØDBETE OG MANGO: Rødbeten kan spises rå! Foto: Foto: Erik Hannemann
Sist oppdatert

Det tok meg overraskende lang tid. Ja, mange år. Og så, uten forvarsel, gjorde jeg det. Jeg tok sjansen uten å tenke over det. Litt som å hoppe fra femmer'n for første gang.

Den jafsen endte ikke med mageplask, men den herlige oppdagelsen av rå rødbete. Det er nydelig!

Jeg hadde alltid tenkt at rødbete var som en potet, uspiselig i rå tilstand. Men, der tok jeg feil. Du kan selvsagt bake dem (eller enda bedre: saltbake dem). De blir også supergode om du serverer dem med chevre (bare se den oppskriften her).

Hva passer rødbete til?

Men, når jeg ser på den retten som vokste ut av kjøkkenet mitt, mener jeg bestemt at det her holder i massevis: rødbete og mango. Og en skvett olje og et dryss med salt (oppskriften finner du nedenfor). Det er enkelt, sikkert sunt og veldig fargesterkt.

Med denne lille, lekre retten blir hverdagene ikke lenger grå. Det kan gjerne være tilbehør til helstekt fisk, saltbakt fisk, eller ovnsbakt laks. Rødbeter og mango kan også gjøre risen ganske mye mer kul - bare vend det inn og server til kyllingbryst (som du steker riktig på denne måten).

 

Les også:

De beste potetoppskriftene

Aioli lager du enkelt på denne måten

Her er vinneren av sjokoladekonkurransen

Slik blir finnbiff morsomt på denne måten

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Rødbete og mango

Dette gir gode farger til grå hverdager.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk Rødbet

1 stk Mango

1 dæsj Olivenolje

Salt

Denne saken ble første gang publisert 08/03 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også