Oppskrift med blomkål

Slik blir blomkål godt

Nei, blomkål behøver ikke være kjedelig.

Blomkål kan jeg spise rått. Jeg spiser det gjerne helt naturell som forret på italiensk vis. Og jeg går ikke av veien for en blomkålsuppe - bare den er skikkelig god.

Blomkålpuré med smør er nydelig og jeg spiser det ofte. Ekstra godt er det med brunet smør. Dessuten prøver jeg gjerne ut nye ting med blomkål - det kan for eksempel være en kul, asiatisk ingrediens.

Men: Jeg spiser ikke kokt, vanlig, blomkål. Ikke nå lenger. Ikke når jeg bestemmer selv. Den kjedelige blomkålen tilhører en annen, heldigvis svunnen, tid. Det er over. Kjedelig mat, særlig kjedelig blomkål, er pasé. Over og ut. Jeg har i praksis gjort det for lenge siden, men la meg offisielt erklære det: Jeg er ferdig med kjip blomkål.

Når det sagt: Jeg elsker blomkål når den får det den fortjener.

Hvordan blir blomkål godt?

Så, hvordan blir blomkål godt? Heldigvis er det mange måter å lage blomkål på. Og for at ikke blomkålen skal ende på kjedelighetens kirkegård må vi sørge for at vi finner fram til gode oppskrifter.

Jeg har en her. Den krever ikke mye av deg. Kanskje det vanskeligste er å brune smør - det er en kunst. En kunst som gjør livet mye, mye bedre om du behersker den. Faktisk vil jeg si det så sterkt: Les dette og få et nytt smaksliv.

Resten av oppskriften er grei: Stek blomkål (slik at den blir litt svidd, men fortsatt har godt med tyggemotstand) og bland den med knasende krutonger, smakfull parmesan, gressløk, en skvis frisk sitron og kanskje noen kapers.

Mens vi er inne på blomkålsporet, så legger jeg ved to oppskrifter til med blomkål. Den første er en moderne utgave av finnbiff og den andre er gratinert blomkål med spekeskinke.

God appetitt!

henter innhold
henter innhold
henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

Deilige spareribs på asiatisk vis.

Sjekk hvordan de lager spareribs i Thailand

Det er på tide å bli kjent med Kaduk Muu Yang.

Det er både chili, hvitløk og ingefær i denne retten.

Blåskjell som du aldri har smakt dem

Pad Hoi Malaeng er en både spicy og deilig vri på blåskjell.

Cæsarsalat

Salaten du aldri blir lei av

Den lages over hele verden. Hvorfor det?

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Åtte rå øvelser for sprettrumpe og sterke armer

Kanskje den eneste treningen du orker akkurat nå.

artikkel bilde

Parkeringsvakten skulle bare dele ut en p-bot

Sjekk den herlige retro-bobilen!

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Kaldt, enkelt og supergodt!

Sommermaten skal være lett

Lag den perfekte hamburgeren

Oppskrifter fra mesterkokkene Trond Moi og Bent Stiansen.

Hva gjør vi med rips?

Ikke bare Ibsen slet med ripsen. Her er 40 oppskrifter med urbæret.