Hellstrøm rydder opp

TO STJERNER: Hellstrøm får tilbake stjerna si og er igjen den eneste som har to stjerner i Michelinguiden i Norge. © Foto: TV3

Blomkålsuppe oppskrift

Hellstrøms blomkålsuppe

Her får du Hellstrøms blomkålsuppe.

Blomkålsuppe kan være nydelig. Og det blir det når superkokken Eyvind Hellstrøm lager det. Klippet du ser nedenfor er hentet fra serien "Hellstrøm rydder opp hjemme" som går på TV3 på torsdager.

Denne blomkålsuppa er klassisk. Her finner en herlig variant med hasselnøtter, en annen med bacon og den enkleste varianten jeg vet om - med løyrom og gressløk.

Du finner for øvrig masse gode høstsupper her.

Og nå: over til Hellstrøm:

Blomkålsuppe - Hellstrøms versjon

1 blomkål

1 løk

1 purre

6 dl vann eller grønnsakskraft

Olivenolje

1 brokkoli, lag små buketter

2 spiseskjeer gressløk, finhakket

200 gram pillede reker

1 teskje karri

Salt og pepper

Kutt blomkål i biter. Hakk løken og purreløken (bruk bare det hvite på purreløken). Fres alt i en kjele med litt olivenolje. Tilsett kraft eller vann. La det koke til blomkålen er mør. Kjør suppen i en blender eller bruk en stavmikser til suppen er helt glatt. Du kan eventuelt sile den. Smak til med salt og pepper.

Stek rekene raskt i en varm panne med litt olivenolje og krydre med salt, pepper og karri, gjør det samme med brokkoli.

Anrett på tallerken med reker og brokkoli og hakket gressløk.

(Over 15.000 følger Sjuve på Facebook og får svar på alt de lurer på om mat)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

De deiligste eplekakene

Pannekaker med ny topp

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

Sushi=

Lage makiruller? Lett som en plett

Japanerne avslørt: Maki er lett å lage. Det må bare klare to ting.

BAKTE TOMATER: Fyll tomatene med en mystisk paellablanding.=

Har du prøvd paellatomater?

Sjekk ut de geniale tomatene.

FULG I VIN: Coq au vin er en udødelig klassiker. Det skjønner alle når man spiser den.=

Middagene du har lyst på denne uka

En meny som gjør livet ditt enklere denne uka.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Sjekk hva eddik gjør med dusjhodet

Fire ting du enkelt rengjør med eddik.

artikkel bilde

- Ville holdt meg langt unna

Forsker mener du bør styre unna et av disse. Og det er det flere grunner til.

artikkel bilde

Talkum er det nye supermiddelet

Tykkere vipper, freshere hår og gulv som ikke knirker; sjekk hva litt talkum kan gjøre.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Taperen kunne like gjerne vært hundemat

Mens to typer får terninkast seks.

- Vinneren smaker hjemmelaget

Et lettsyltetøy er best i testen av blåbærsyltetøy.

Nei, nå lager jeg mitt eget sjokoladepålegg

Bedre enn Nutella og Nugatti.