Hellstrøm rydder opp

TO STJERNER: Hellstrøm får tilbake stjerna si og er igjen den eneste som har to stjerner i Michelinguiden i Norge. © Foto: TV3

Blomkålsuppe oppskrift

Hellstrøms blomkålsuppe

Her får du Hellstrøms blomkålsuppe.

Blomkålsuppe kan være nydelig. Og det blir det når superkokken Eyvind Hellstrøm lager det. Klippet du ser nedenfor er hentet fra serien "Hellstrøm rydder opp hjemme" som går på TV3 på torsdager.

Denne blomkålsuppa er klassisk. Her finner en herlig variant med hasselnøtter, en annen med bacon og den enkleste varianten jeg vet om - med løyrom og gressløk.

Du finner for øvrig masse gode høstsupper her.

Og nå: over til Hellstrøm:

Blomkålsuppe - Hellstrøms versjon

1 blomkål

1 løk

1 purre

6 dl vann eller grønnsakskraft

Olivenolje

1 brokkoli, lag små buketter

2 spiseskjeer gressløk, finhakket

200 gram pillede reker

1 teskje karri

Salt og pepper

Kutt blomkål i biter. Hakk løken og purreløken (bruk bare det hvite på purreløken). Fres alt i en kjele med litt olivenolje. Tilsett kraft eller vann. La det koke til blomkålen er mør. Kjør suppen i en blender eller bruk en stavmikser til suppen er helt glatt. Du kan eventuelt sile den. Smak til med salt og pepper.

Stek rekene raskt i en varm panne med litt olivenolje og krydre med salt, pepper og karri, gjør det samme med brokkoli.

Anrett på tallerken med reker og brokkoli og hakket gressløk.

(Over 15.000 følger Sjuve på Facebook og får svar på alt de lurer på om mat)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

De deiligste eplekakene

Pannekaker med ny topp

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

SLIK SKRELLER DU INGEFÆR: Bruk en skje! Det er den enkleste måten å skrelle ingefær på.=

Vips, så er ingefæren skrelt!

Du har redskapet i skuffen.

OPPSKRIFT PÅ EPLEKAKE: Michel Roux har også en oppskrift på eplekake.=

Gjestene vil elske deg om du lager denne menyen

Og ikke er den så vanskelig og dyr heller.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

- Flere ganger var jeg dritings med ansvar for et sovende småbarn

«Linda» gikk fra å se på seg selv om en livsnyter til å innse at hun var en alkoholiker.

artikkel bilde

Hørt om stearin-trikset?

Enkelt og genialt!

artikkel bilde

Tabben som kan gi fett og flatt hår

Og veldig mange av oss gjør det.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør (konst.):

    Andreas H. Carlsen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Tre ting du absolutt ikke må gjøre neste gang du spiser ute

Du gjør vel ikke dette når du spiser på restaurant?

- Dette baconet burde ikke vært salgsvare

Testpanelet råder deg til å styre unna en av disse.

Sjekk hvordan avocado bør skrelles

Hæ? Du skreller den vel ikke på gamlemåten?