Hellstrøm rydder opp

TO STJERNER: Hellstrøm får tilbake stjerna si og er igjen den eneste som har to stjerner i Michelinguiden i Norge. © Foto: TV3

Blomkålsuppe oppskrift

Hellstrøms blomkålsuppe

Her får du Hellstrøms blomkålsuppe.

Blomkålsuppe kan være nydelig. Og det blir det når superkokken Eyvind Hellstrøm lager det. Klippet du ser nedenfor er hentet fra serien "Hellstrøm rydder opp hjemme" som går på TV3 på torsdager.

Denne blomkålsuppa er klassisk. Her finner en herlig variant med hasselnøtter, en annen med bacon og den enkleste varianten jeg vet om - med løyrom og gressløk.

Du finner for øvrig masse gode høstsupper her.

Og nå: over til Hellstrøm:

Blomkålsuppe - Hellstrøms versjon

1 blomkål

1 løk

1 purre

6 dl vann eller grønnsakskraft

Olivenolje

1 brokkoli, lag små buketter

2 spiseskjeer gressløk, finhakket

200 gram pillede reker

1 teskje karri

Salt og pepper

Kutt blomkål i biter. Hakk løken og purreløken (bruk bare det hvite på purreløken). Fres alt i en kjele med litt olivenolje. Tilsett kraft eller vann. La det koke til blomkålen er mør. Kjør suppen i en blender eller bruk en stavmikser til suppen er helt glatt. Du kan eventuelt sile den. Smak til med salt og pepper.

Stek rekene raskt i en varm panne med litt olivenolje og krydre med salt, pepper og karri, gjør det samme med brokkoli.

Anrett på tallerken med reker og brokkoli og hakket gressløk.

(Over 15.000 følger Sjuve på Facebook og får svar på alt de lurer på om mat)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

De deiligste eplekakene

Pannekaker med ny topp

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

Det er både chili, hvitløk og ingefær i denne retten.

Blåskjell thai style

Pad Hoi Malaeng er en både spicy og deilig vri på blåskjell.

Cæsarsalat

Salaten du aldri blir lei av

Den lages over hele verden. Hvorfor det?

Kaldt, enkelt og supergodt!

Sommermaten skal være lett

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Nødhjelp når det virkelig svir

Her er rådene mot sommerens verste plager.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Lag den perfekte hamburgeren

Oppskrifter fra mesterkokkene Trond Moi og Bent Stiansen.

Kaldt, enkelt og supergodt!

Sommermaten skal være lett

Hva gjør vi med rips?

Ikke bare Ibsen slet med ripsen. Her er 40 oppskrifter med urbæret.