På komfyren putrer tre kjeler.

Blenderen surrer og er irrgrønn og potent.

Og fra ovnen dufter det liflig og eksotisk.

Eksperimentet er i gang: Jeg ser om jeg kan lage mat for to uker på to timer. Grov regnet, selvsagt.

Det som høres ut som en provoserende flinkis-plan er i ferd med å bli virkelighet. Og jaggu er det ikke mye som skal til. En god del planlegging og innkjøp, selvsagt, men ikke avskrekkende.

Skal vi begynne med komfyren?

På komfyren

Jeg har tre nasjoner representert her. I den første kjelen er det en herlig bacalao. Det er klassiske ingredienser som løk, potet og klippfisk (vannet ut over natten). Den er portugisisk, men solide norske innslag.

I kjele nummer to putrer det en marrokansk gryte - men med heilnorsk lam. Lammekjøttet får selskap av en masse gode krydder og kikerter.

I den siste kjelen har vi kommet til Mexico. Og vi snakker om chili con carne - selvsagt. En fantastisk gryterett som aldri blir kjedelig.

For ordens skyld: Det er veldig enkelt å doble disse oppskriftene. Har du store nok kjeler?

I ovnen

Og når vi titter inn i ovnen er det en indisk kyllingrett som gir fra seg duftene. Den kan også lages i en gryte, men det var litt trangt på komfyren, så jeg bruker en stor, ildfast form. Det er like greit.

I blenderen

Og blenderen er irrgrønn fordi den er full av pesto: basilikum, pinjekjerner, hvitløk, parmesan og olje.

Noen praktiske tips

Hakk all løken med en gang og bruk gjerne kjøkkenmaskin. Løk skal i fire av fem retter.

Begynne med pinjekjernene til pestoen

Har du lyst tll å prøve? Her er handlelista. Sett i gang! (I handlelista og oppskriftene er det beregnet omtrent fire porsjoner).

(Over 15.000 følger Sjuve på Facebook og får svar på alt de lurer på om mat)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Pannekaker med ny topp

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

Den perfekte vaffeloppskriften

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!