Slik baker du horn
Og du fyller dem med...

Nå begynner det å bli vær for å bake. Å sitte ned med en perfekt kakao (sjekk triksene) og varm bakst rett fra ovnen er en av de tingene som gjør livet verdt å leve.
Bakte, fylte horn er fabelaktig godt. I oppskriften du finner nedenfor blir det 24 horn. Intet mindre. Og det er gode nyheter: Spis det du orker og frys resten. Men, ikke før du har fylt dem.
Da har du nok til kule matpakker, søndagskaffe eller litt lun kveldskos i lang tid framover.
Hva fyller du horna med?
Det helt klassiske å fylle horn med er ost og skinke. Du kan selvsagt også bruke spekeskinke.
Men, du verden så mange andre ting man kan fylle med. Det avhenger av hva du vil ha dem til, selvsagt. Men la meg komme med noen idéer.
Kjøttdeig og verdens beste tomatsaus
Stekte pølser og ost
Stekt kylling, aspargs, sopp blandet med kremost
Kjøttdeig og denne fabelaktige peppersausen
Praktisk talt all mat som ikke flyte utover for mye kan du pakke inn i horn. Noen vil påpeke at jeg forsøker å sette et horn i siden til ved å ryste de tradisjonalistiske hornbakemiljøene, som setter mest pris på brun- og gulost, med disse forslagene. Jeg er villig til å la noen tro det. Men, det er ikke meningen.
Fyll horn med rester
Har du rester etter middagen? Sjekk om det kan passe. Vær kreativ og vågal! Kanskje funker det faktisk med marrokansk gryte. Eller kyllingfrikasse?
Bruk, gjærens mirakel, og fryseboksen og fantasien - så blir livet.
Er det flere som har forslag? Bruk gjerne Facobook-siden, så snakkes vi der...
(Over 25.000 følger Sjuve på Facebook og får svar på alt de lurer på om mat)
Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her
Les også:
En ukemeny for deg som liker god mat
Slik lager du perfekte muffins
Den perfekte vaffeloppskriften
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!