OPPSKRIFT PÅ HORN: Det er så godt at det nesten er dumt  la være å bake.=

OPPSKRIFT PÅ HORN: Det er så godt at det nesten er dumt la være å bake. © Foto: Erik Hannemann

Oppskrift på horn

Slik baker du horn

Og du fyller dem med...

Nå begynner det å bli vær for å bake. Å sitte ned med en perfekt kakao (sjekk triksene) og varm bakst rett fra ovnen er en av de tingene som gjør livet verdt å leve.

Bakte, fylte horn er fabelaktig godt. I oppskriften du finner nedenfor blir det 24 horn. Intet mindre. Og det er gode nyheter: Spis det du orker og frys resten. Men, ikke før du har fylt dem.

Da har du nok til kule matpakker, søndagskaffe eller litt lun kveldskos i lang tid framover.

Hva fyller du horna med?

Det helt klassiske å fylle horn med er ost og skinke. Du kan selvsagt også bruke spekeskinke.

Men, du verden så mange andre ting man kan fylle med. Det avhenger av hva du vil ha dem til, selvsagt. Men la meg komme med noen idéer.

Kjøttdeig og verdens beste tomatsaus

Stekte pølser og ost

Stekt kylling, aspargs, sopp blandet med kremost

Kjøttdeig og denne fabelaktige peppersausen

Praktisk talt all mat som ikke flyte utover for mye kan du pakke inn i horn. Noen vil påpeke at jeg forsøker å sette et horn i siden til ved å ryste de tradisjonalistiske hornbakemiljøene, som setter mest pris på brun- og gulost, med disse forslagene. Jeg er villig til å la noen tro det. Men, det er ikke meningen.

Fyll horn med rester

Har du rester etter middagen? Sjekk om det kan passe. Vær kreativ og vågal! Kanskje funker det faktisk med marrokansk gryte. Eller kyllingfrikasse?

Bruk, gjærens mirakel, og fryseboksen og fantasien - så blir livet.

Er det flere som har forslag? Bruk gjerne Facobook-siden, så snakkes vi der...

(Over 14.000 følger Sjuve på Facebook og får svar på alt de lurer på om mat)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Pannekaker med ny topp

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

Den perfekte vaffeloppskriften

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

Kyllingfilet med gulrotpuré=

Maten du blir sulten av å se på

Vi har uvanlig mye godt på menyen.

KUGELHOPF: Dette er et brød som ser ut som en kake. Det kan lure hvem som helst.=

Brødet som ser ut som en kake

Du baker det lett. Kjempelett.

OPPSKRIFT PÅ GRANITA: Dette er den enkleste granita du kan tenke deg. Den lages på kaffe og sukker. Og så serverer du den med lettpisket krem.=

Tre-retteren alle klarer

Altså, hovedretten er garantert suksess. Forretten tar 5 minutter, og desserten... sorry, men ord blir fattige.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Dette prøver kroppen å fortelle deg

Her er symptomene du ikke burde ignorere.

artikkel bilde

- Nesa er stor og skeiv, veldig heksete

Vi ga seks personer muligheten til å retusjere seg selv.

artikkel bilde

Bekjennelser fra en perfekt gravid

Mitt andre svangerskap var en helsemessig katastrofe. Hurra for meg!

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Taperen kunne like gjerne vært hundemat

Mens to typer får terninkast seks.

Nei, nå lager jeg mitt eget sjokoladepålegg

Bedre enn Nutella og Nugatti.

Tre-retteren alle klarer

Altså, hovedretten er garantert suksess. Forretten tar 5 minutter, og desserten... sorry, men ord blir fattige.