Annonse

Nå begynner det å bli vær for å bake. Å sitte ned med en perfekt kakao (sjekk triksene) og varm bakst rett fra ovnen er en av de tingene som gjør livet verdt å leve.

Bakte, fylte horn er fabelaktig godt. I oppskriften du finner nedenfor blir det 24 horn. Intet mindre. Og det er gode nyheter: Spis det du orker og frys resten. Men, ikke før du har fylt dem.

Da har du nok til kule matpakker, søndagskaffe eller litt lun kveldskos i lang tid framover.

Hva fyller du horna med?

Det helt klassiske å fylle horn med er ost og skinke. Du kan selvsagt også bruke spekeskinke.

Men, du verden så mange andre ting man kan fylle med. Det avhenger av hva du vil ha dem til, selvsagt. Men la meg komme med noen idéer.

Kjøttdeig og verdens beste tomatsaus

Stekte pølser og ost

Stekt kylling, aspargs, sopp blandet med kremost

Kjøttdeig og denne fabelaktige peppersausen

Praktisk talt all mat som ikke flyte utover for mye kan du pakke inn i horn. Noen vil påpeke at jeg forsøker å sette et horn i siden til ved å ryste de tradisjonalistiske hornbakemiljøene, som setter mest pris på brun- og gulost, med disse forslagene. Jeg er villig til å la noen tro det. Men, det er ikke meningen.

Fyll horn med rester

Har du rester etter middagen? Sjekk om det kan passe. Vær kreativ og vågal! Kanskje funker det faktisk med marrokansk gryte. Eller kyllingfrikasse?

Bruk, gjærens mirakel, og fryseboksen og fantasien - så blir livet.

Er det flere som har forslag? Bruk gjerne Facobook-siden, så snakkes vi der...

(Over 25.000 følger Sjuve på Facebook og får svar på alt de lurer på om mat)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Pannekaker med ny topp

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

Den perfekte vaffeloppskriften

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Horn

Her er en super oppskrift på horn. Fyll dem med det du vil.

120 min

250 g smør

6 dl melk

50 g gjær

1 ss salt

5 ss sukker

1 kg hvetemel

1 stk egg

Fremgangsmåte

Smelt smør. Ha i melk. Væsken skal være fingervarm. Ha i gjæren.

Ha væsken i en bolle sammen med mel, salt og sukker. Elt det sammen til en smidig deig. Bruk eventuelt litt mer mel.

Dekk bollen og la den heve i ca 40 minutter uten trekk på et lunt sted.

Elt deigen og del den i tre. Kjevle dem runde (som en pizzabunn). Skjær ut åtte trekanter (som en kake).

Om du vil ha fyll (ost og skinke, for eksempel) legger du det på nå. Rull sammen fra den brede enden og mot spissen.

Kle et stekebrett med bakepapir. Legg på hornene. Dekk med kjøkkenhåndkle og la dem etterheve minst 20 minutter.

Forvarm ovnen til 225 grader.

Pisk egg og pensle hornene. Stek dem i 12-15 minutter og avkjøl på rist.

Oppskirften er hentet fra: Klikk.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):

Vin og øl til pinnekjøtt 2014

Vin og øl til pinnekjøtt

Pinnekjøtt kan være bare saltet, men også saltet og røykt. Det krever litt forskjellig drikke, og vi anbefaler både øl og vin.