Bilde

Det finnes noen gode tips til hvordan kakaoen blir perfekt. © Foto: Crestock

Oppskrift på kakao

Hvordan lage perfekt kakao

Kakaoen blir best om du gjør det slik.

Varm sjokolade med chili
SJOKOLADE MED CHILI: Den originale aztekerkakaoen, laget av kokk og konditor Sverre Sætre. © Foto: Christian Brun/"Sverres sjokolade"

Dette er en idiotsikker guide til hvordan du lager supergod kakao.

Men først: Dette er ikke varm sjokolade.

Forskjellen på varm sjokolade og kakao er at i en "varm sjokolade" er det finrevet sjokolade. Det betyr at i en varm sjokolade er det kakaosmør. Det er det ikke i kakao.

En kopp kakao har derfor mye mindre fett enn en kopp sjokolade. Nok om det.

Du finner oppskriften på den perfekte kakaoen nederst i denne artikkelen.

Hvis du foretrekker andre typer varm drikke, kan vi kanskje friste med varm eplejuice med vodka?

Kakao med chili

Når du er lei av den klassiske kakaoen er det er fullt mulig å jazza opp koppen med litt appelsinskall, eller for den mer vågale: chili.

Oppskriften ”Den originale sjokoladen” (se nederst i artikkelen), er komponert av konditor Sverre Sætre. Krydderbruken er ikke overdrevet, det er bare hint av dem i koppen.

Hett tips

Et hett tips fra Sverre Sætre er at sjokoladedrikker smaker best dersom de får stå natten over i kjøleskap og varmes opp neste dag. Rett før servering pisker du sjokoladen kraftig med en håndvisp eller kjører den litt med en stavmikser for å få den luftigere. Hell den i små kopper og server.

På slike fyldige sjokoladedrikker blir kremtopp vel mektig. Men det smaker som kjent godt på vanlig kakao. Pisk gjerne fløten lett, om du da ikke ønsker krem som er så stiv at den må spises med skje.

Det finnes mange ulike typer kakao der ute. Resultatet blir best om du bruker mørk sjokolade, noe som også er godt for blant annet hjertet.

Les også:

Slik holder du varmen inne

Så farlig er festrøyken

Her er oppskriften på en perfekt kopp kakao:

Ha kakao i kjelen. To teskjeer er som regel nok til en kopp.

Kakaopulver

KAKAOPULVER: Et "must" for mange i påsken. © Foto: Erik Hannemann

Ha i sukker. Some like it sweet og har i to teskjeer. Én burde være nok for voksne, men når du er voksen kan du bestemme selv.

Bilde

Oppskrift på kakao © Foto: Erik Hannemann

Split vaniljestangen på langs. Skrap ut frøene. Det holder i massevis med halvparten til én kopp kakao.

Bilde

Oppskrift på kakao © Foto: Erik Hannemann

Fyll opp en kopp med melk. Hell ca 1/3 i kjelen.

Bilde

Oppskrift på kakao © Foto: Erik Hannemann

Varm opp blandingen mens du blander alt med en pisk. Pass på at alt løser seg opp.

Bilde

Oppskrift på kakao © Foto: Erik Hannemann

Ha i resten av melken og varm forsiktig opp til kokepunktet, men pass på at det ikke koker.

Bilde

Oppskrift på kakao © Foto: Erik Hannemann

Pisk krem med vaniljesukker (f. eks: 1 dl krem, 1 ts vaniljesukker) og ha i koppen. Har du ikke krem, men sjokolade? Da er det godt å rive litt på toppen.

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Drikke

=

De 10 beste til under 120 kroner

Her er polets beste rødviner - som du har råd til.

Fem gode italienske viner.

De beste vinene når pizzaen skal på bordet

Avhengig av sauser og tilbehør, kan du drikke både rødt, hvitt og rosé til pizza.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

- Dette skjer dessverre noen ganger og er helt uakseptabelt!

Ekspertenes råd: 10 ting du aldri skal gjøre som bryllupsgjest.

artikkel bilde

- Dette baconet burde ikke vært salgsvare

Testpanelet råder deg til å styre unna en av disse.

artikkel bilde

Testen kan vise grad av depresjon

Får du over tjue poeng, bør du søke hjelp.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør (konst.):

    Andreas H. Carlsen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Drikke

De 10 beste til under 120 kroner

Her er polets beste rødviner - som du har råd til.