Har du lagt merke til hvor glade folk blir når de får servert noe du har bakt? De legger ikke øynene på deg, men holder blikket på fatet når du bærer det inn og de sier: Ååh... så deilig.

Og det er kanskje ikke så rart. For et fat med deilige brownies eller et nydelig duftende krydderbrød fanger alles oppmerksomhet. Det er ikke til å unngå.

Du trenger ikke være mer enn middels god til å bake. Du får allikevel stående ovasjon!

Ta gulrotkake, for eksempel. Hva kan gå galt? Joda, det meste kan bli bedre, men helt galt går det ikke. Og det samme gjelder kanelboller. Har du noensinne tenkt, med en varm, hjemmebakt kanelbole i hånden, at - Nei, disse bollene var ikke gode.

Nope.

Og det er hemmeligheten. Hjemmebakt er alltid suksess! Selv om kaka detter sammen på midten, eller nøttekjeksen ikke blir akkurat så sprø som du håpet og sjokolademuffinsene litt tørre... Det gjør ingenting! Fordi det fortsatt er veldig godt - og alle du serverer baksten til blir glade og lykkelige.

Fortsett å bake!

Du kan plukke fritt fra forslagene ovenfor. Dersom du har lyst på bakverk som er litt, ikke mye, mer avansert kan du prøve deg på en av de tre oppskriftene nedenfor.

Det er de klassiske munkene som jeg steker og karamelliseres i smør og sukker i muffinsformer. Du finner Clotildes nydelige caneles (ikke gjør som jeg: Jeg glemte å piske eggene...). Til slutt finner du en heidundrande oppskrift på baba au rhum - de færreste er så heldig å noensinne smake den. Nå har du sjansen!

(Over 14.000 følger Sjuve på Facebook og får svar på alt de lurer på om mat)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Pannekaker med ny topp

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

Den perfekte vaffeloppskriften

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Clotilde Dusoulier

Canelés

Dette er en nydelig og nøyaktig oppskrift på et deilig, fransk bakverk. Oppskriften gir 20 stykker.

Ingredienser:

0,5 l melk

30 g smør i terninger

1 stk vaniljestang

100 g mel

180 g sukker

5 stk eggeplommer

80 ml rom

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Munker

De er fabelaktige, karamelliserte utenpå og myke inni...

Ingredienser:

175 g smør

150 g sukker

2,5 dl melk

50 g gjær

1 stk egg

350 g mel

1 ts kardemomme

50 g sukkerog like mye smør til stekingen

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Baba au rhum (kake)

Dette er en fransk klassiker som bare de heldige har fått smake. Nå har du også sjansen.

Ingredienser:

Deig

1 pk tørrgjær

225 g mel

1 klype salt

3 ss sukker, helst brunt sukker

4 stk egg, i romtemperatur

0,5 dl melk, varm

1 ts vaniljeessens(vaniljesukker)

75 g smør, smeltet

Sirup

120 g sukker

2 dl vann

0,5 dl rom

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om: