KANELBOLLER: Norsk bakst i særklasse

KANELBOLLER: Norsk bakst i særklasse © Foto: Håvard Egge

Oppskrift på god bolledeig

Slik lager du kanelboller

Denne deigen er også god til mye annen bakst.

I anledning kanelbollens dag i Sverige legger vi ut denne fine saken som ender opp med deilige kanelboller.

I 2002 utropte Jeff Chu i Time Magazine rosinbollen til smaken av Oslo.

Ikke så rart. Vi nordmenn elsker jo boller.

Franskmennene har sin brioche og danskene sine wienerbrød,mens vi her hjemme har størst tradisjon for hvetebakst, enten vi fyller deigen med rosiner, sukat, kanel, eller vaniljekrem og melis.

Selv har jeg alltid vært svak for kanelbollen, men hvetedeigen i oppskriften under kan du også bruke til å lage skolebrød, rosinboller eller julebrød.

Norsk tradisjon

Mange har en gammel og kjær oppskrift på bolledeig som de sjelden eller aldri avviker fra.

Hvis vi tenker etter så er det jo egentlig med bolledeig her til lands som det er med bacalao i Portugal eller paella i Spania. Hver familie har sin egen vri.

Det finnes antakelig fortsatt et uendelig antall familieoppskrifter som har gått i arv der ute, men de siste tiårene har vi nok ikke vært like flinke til å ta vare på de gamle familieoppskriftene. Dette har ført til at det i dag er et behov for oppskrifter på tradisjonsmat i bøker eller på nettet.

Og er det én oppskrift vi nordmenn virkelig trenger, så er det nettopp en på god bolledeig.

Diskuter bolledeiger og del med oss dine oppskrifter i kommentarfeltet nedenfor.

Les også:

Ti middager på ti minutter

Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette

Slik lager du perfekte brownies

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

Det er både chili, hvitløk og ingefær i denne retten.

Blåskjell thai style

Pad Hoi Malaeng er en både spicy og deilig vri på blåskjell.

Cæsarsalat

Salaten du aldri blir lei av

Den lages over hele verden. Hvorfor det?

Kaldt, enkelt og supergodt!

Sommermaten skal være lett

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Nødhjelp når det virkelig svir

Her er rådene mot sommerens verste plager.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Lag den perfekte hamburgeren

Oppskrifter fra mesterkokkene Trond Moi og Bent Stiansen.

Kaldt, enkelt og supergodt!

Sommermaten skal være lett

Hva gjør vi med rips?

Ikke bare Ibsen slet med ripsen. Her er 40 oppskrifter med urbæret.