KANELBOLLER: Norsk bakst i særklasse

KANELBOLLER: Norsk bakst i særklasse © Foto: Håvard Egge

Oppskrift på god bolledeig

Slik lager du kanelboller

Denne deigen er også god til mye annen bakst.

I anledning kanelbollens dag i Sverige legger vi ut denne fine saken som ender opp med deilige kanelboller.

I 2002 utropte Jeff Chu i Time Magazine rosinbollen til smaken av Oslo.

Ikke så rart. Vi nordmenn elsker jo boller.

Franskmennene har sin brioche og danskene sine wienerbrød,mens vi her hjemme har størst tradisjon for hvetebakst, enten vi fyller deigen med rosiner, sukat, kanel, eller vaniljekrem og melis.

Selv har jeg alltid vært svak for kanelbollen, men hvetedeigen i oppskriften under kan du også bruke til å lage skolebrød, rosinboller eller julebrød.

Norsk tradisjon

Mange har en gammel og kjær oppskrift på bolledeig som de sjelden eller aldri avviker fra.

Hvis vi tenker etter så er det jo egentlig med bolledeig her til lands som det er med bacalao i Portugal eller paella i Spania. Hver familie har sin egen vri.

Det finnes antakelig fortsatt et uendelig antall familieoppskrifter som har gått i arv der ute, men de siste tiårene har vi nok ikke vært like flinke til å ta vare på de gamle familieoppskriftene. Dette har ført til at det i dag er et behov for oppskrifter på tradisjonsmat i bøker eller på nettet.

Og er det én oppskrift vi nordmenn virkelig trenger, så er det nettopp en på god bolledeig.

Diskuter bolledeiger og del med oss dine oppskrifter i kommentarfeltet nedenfor.

Les også:

Ti middager på ti minutter

Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette

Slik lager du perfekte brownies

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

OPPSKRIFT PÅ EPLEKAKE: Michel Roux har også en oppskrift på eplekake.=

Gjestene vil elske deg om du lager denne menyen

Og ikke er den så vanskelig og dyr heller.

FORRETT MED AVOCADO: Her kommer en forrett med avocado og røkelaks. Se videoen så ser du hvor enkelt det er å lage den!=

Forretten som er like god som den er enkel

Den enkle forretten tar 30 sekunder.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Tre ting du absolutt ikke må gjøre neste gang du spiser ute

Du gjør vel ikke dette når du spiser på restaurant?

artikkel bilde

Ti tidlige tegn på demens

Høyt utdannede får noe sjeldnere demens.

artikkel bilde

Så mye skal barnet sove

Her er oversikten fra 0 - 16 år

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør (konst.):

    Andreas H. Carlsen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Tre ting du absolutt ikke må gjøre neste gang du spiser ute

Du gjør vel ikke dette når du spiser på restaurant?

- Dette baconet burde ikke vært salgsvare

Testpanelet råder deg til å styre unna en av disse.

Sjekk hvordan avocado bør skrelles

Hæ? Du skreller den vel ikke på gamlemåten?