KANELBOLLER: Norsk bakst i særklasse

KANELBOLLER: Norsk bakst i særklasse © Foto: Håvard Egge

Oppskrift på god bolledeig

Slik lager du kanelboller

Denne deigen er også god til mye annen bakst.

I anledning kanelbollens dag i Sverige legger vi ut denne fine saken som ender opp med deilige kanelboller.

I 2002 utropte Jeff Chu i Time Magazine rosinbollen til smaken av Oslo.

Ikke så rart. Vi nordmenn elsker jo boller.

Franskmennene har sin brioche og danskene sine wienerbrød,mens vi her hjemme har størst tradisjon for hvetebakst, enten vi fyller deigen med rosiner, sukat, kanel, eller vaniljekrem og melis.

Selv har jeg alltid vært svak for kanelbollen, men hvetedeigen i oppskriften under kan du også bruke til å lage skolebrød, rosinboller eller julebrød.

Norsk tradisjon

Mange har en gammel og kjær oppskrift på bolledeig som de sjelden eller aldri avviker fra.

Hvis vi tenker etter så er det jo egentlig med bolledeig her til lands som det er med bacalao i Portugal eller paella i Spania. Hver familie har sin egen vri.

Det finnes antakelig fortsatt et uendelig antall familieoppskrifter som har gått i arv der ute, men de siste tiårene har vi nok ikke vært like flinke til å ta vare på de gamle familieoppskriftene. Dette har ført til at det i dag er et behov for oppskrifter på tradisjonsmat i bøker eller på nettet.

Og er det én oppskrift vi nordmenn virkelig trenger, så er det nettopp en på god bolledeig.

Diskuter bolledeiger og del med oss dine oppskrifter i kommentarfeltet nedenfor.

Les også:

Ti middager på ti minutter

Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette

Slik lager du perfekte brownies

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

OPPSKRIFT PÅ SVINESTEK: Svinesteik fylt med svisker, salvie, sopp og hvitløk får du oppskriften på her.=

Dette lager du i helga

Kjøp deg en flaske god rødvin og lag denne maten i helgen.

10 TIPS TIL Å TRIVES PÅ KJØKKENET: Det finnes en god del ting som må være på plass for å trives.=

Triksene du må kunne for å bli en mesterkokk

Les dette om du vil bli bedre på kjøkkenet.

INDISK: Dette er en av de store, klassiske rettene fra India.=

Spis godt for 25 kroner dagen

Vi har laget en superbillig middagsmeny til deg.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Ser du hva som ikke stemmer her?

Det er ikke uvanlig med Photoshop-tabber, men klarer du å se disse?

artikkel bilde

Elly (17 mnd.) har aldri smakt hverken kake eller is

I stedet lever hun på «steinalderkost».

artikkel bilde

Triksene du må kunne for å bli en mesterkokk

Les dette om du vil bli bedre på kjøkkenet.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Triksene du må kunne for å bli en mesterkokk

Les dette om du vil bli bedre på kjøkkenet.

Spis godt for 25 kroner dagen

Vi har laget en superbillig middagsmeny til deg.

Den billigste kjøttdeigen smaker best

Store forskjeller på kjøttdeig, viser testen.