KNEKKEBRØD: De er hjemmelagde og supergode.=

KNEKKEBRØD: De er hjemmelagde og supergode. © Foto: Christopher Sjuve

Oppskrift på knekkebrød

Slik lager du knekkebrød

Det tar 25 minutter inkludert steking på 20 minutter.

Dersom det er grove knekkebrød du vil ha, klikk her.

Knekkebrød - kan man lage det?

Jeg takler fint å lage verdens beste loff, rustikk focaccia eller (tør jeg si det), et lavkarbobrød som smaker godt. Til og med nan-brød får jeg til. Og pizzabunn. Men knekkebrød?

For meg var tanken nesten like utrolig som idéen om å lage is, altså iskrem. Det har jeg forresten fått dreisen på, se selv...

Hjemmelaget knekkebrød

Men, knekkebrød? Det virket magisk. Lage knekkebrød, på kjøkkenbenken? - Det har vi jo alltid kjøpt, tenkte jeg. Og det må det jo være en god grunn til. Eller?

Helt siden jeg fikk knekkebrød på senga som liten (mamma: jeg var vel syk da, eller?) og måtte leve med de harde, raspende knekkebrødsmulene som uunngåelig havnet i lakenet og som gjorde det umulig å få sove (de var umulig å børste bort), helt siden den gang har vi kjøpt knekkebrød i butikken. Kort fortalt. Jeg har aldri opplevd varme knekkebrød.

Slik lager du knekkebrød

Da jeg for alvor begynte å tenke på knekkebrød som noe man kunne lage, satte jeg all min kapasitet inn på å forstå knekkebrødets innerste, sprø vesen. Og det viser seg temmelig raskt at knekkebrød for det første består av ingredienser du får tak i. For det andre tar det bare 25 minutter, inkludert 20 minutter steking.

Jeg kikket i noen kokebøker og fant flere oppskrifter. Veldig mange bruker en masse typer frø, som linfrø, sesamfrø, solsikkekjerner og så videre. Siden dette var jomfru-knekkebrødene mine, holdt jeg antall ingredienser til et minimum: Melk, smør, speltmel, bakepulver (litt) sukker og salt.

Jeg vet det er mange som er ivrige knekkebrød-bakere der ute. Og de aller fremste knekkebrødmiljøene har sikkert mange meninger og gode tips om bruk av frø, havre og hva-vet-jeg. Det er supert om vi kan fortsette knekkebrød-diskusjonen på Facebook-siden.

Oppskriften finner du nedenfor!

Følg Sjuve på Twitter, så får du svar på alt de lurer på om mat

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

De deiligste eplekakene

Pannekaker med ny topp

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag ny oppskrift

På forsiden av Spise

OSTEKULER: Sjekk disse ostekulene - og oppskriften finner du nedenfor!=

Ville du spist disse...?

De er gode. Farlig gode.

reddik

Hadde du turt å spise dette?

Forretten ble verdensberømt på Noma.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Dette sier mer om deg enn du tror

Skal skjorten oppi eller utenfor buksa? Svaret får du her.

artikkel bilde

Hva husker du fra barne-TV?

Ta quizen og sjekk hva som sitter igjen fra barne-TV-klassikerne.

artikkel bilde

Dette er de vanligste hudkreftformene

Det finnes forskjellige typer hudkreft.

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Du vil ikke tro det du ser

Genial måte å skille egg og hvite på!

Slik blir lammelåret perfekt

Det er enklere enn du tror.

Låret som gir vann i munnen

Sjuve viser hvordan lammelåret blir deiligst.