=

© Foto: Kamilla Kolvig

Lavkarbobrød som smaker godt

Vil du lage det beste lavkarbo-brødet? Her er oppskriften!

=
Sunne ingredienser © Foto: Kamilla Kolvig

Som den selverklærte brød-narkomane jeg er, tenkte jeg at det var på tide å prøve en sunn variant, ettersom jeg spiser det til alle måltider. Svaret var enkelt: Lavkarbobrød!

Med tanke på hvor handikappet jeg er innen baking, ville jeg finne en lett og godt forklart oppskrift. Jeg klikket meg inn på nettet og fant dette blogginnlegget.

På bloggen kamillak.com viser Kamilla Kolvig (21) fra Nordstrand steg for steg hvordan hun lager lavkarbobrød, og gjør det lett selv for en klumse som meg å bake et godt brød.

Jeg må innrømme at jeg rynket litt på nesen da jeg så for meg et brød helt uten mel, men da jeg fikk smake, forandret det seg fullstendig. Oppskriften på baksten finner du helt nederst i saken!

Les også:

Her finner du masse lavkarbo-oppskrifter og gode lavkarbo-råd

=
© Foto: Kamilla Kolvig

Verdens beste?

- Jeg ville lage et brød uten mel fordi jeg trodde jeg var allergisk, og ble anbefalt en oppskrift av en venninne, forteller Kolvig.

Det gjorde ikke noe av brødet var lavkarbo i tillegg til melfritt.

- Etter å ha bakt brødet et par ganger, gjorde jeg noen små justeringer i oppskriften. Nå synes jeg brødet er verdens beste, og baker det ofte, gjerne flere av gangen!

Et ekstra pluss ved dette sunne og gode brødet, er at det tar utrolig kort tid å lage deigen fordi den ikke skal heve.

Men fordi brødet ikke inneholder gjær, tar det lang tid i ovnen. Sett av rundt 55 minutter i en standard ovn.

Prøv også klikk.nos lavkarbomiddag!

=
Kamilla Kolvig skriver om mat og hverdag på bloggen sin. © Foto: kamillak.com

Gleder andre

Kolvig har blogget i flere år, og legger ut flere innlegg i uken. Mange av disse innleggene er om mat hun selv har laget og spesielt elsker hun å bake.

- Jeg liker å kunne glede, og det er lett å glede andre ved hjelp av bakverk eller annen mat. I tillegg liker jeg å lage mat fra bunnen, da vet jeg hva den faktisk inneholder. Når det kommer til baking synes jeg det er gøy å lage små "kunstverk". Kreativitet er en artig del ved matlaging.

På bloggen finner du blant annet også oppskrifter på muffins og lakseruller, i tillegg til bilder fra Kolvigs hverdag.

=

En, to, tre, ferdig! © Foto: Kamilla Kolvig

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag ny oppskrift

På forsiden av Mat

SKILLE EGGEPLOMMER OG EGGEHVITER: Det finnes en smart metode for å skille eggeplommer og eggehviter.=

Du vil ikke tro det du ser

Genial måte å skille egg og hvite på!

Sizzling beef and pasta=

Matforum: Hva er din guilty pleasure?

Har du en hemmelig halvfabrikata favoritt?

OPPSKRIFT PÅ PESTORULLER: Små, saftige biter med snacks kan gjøre godt både på formiddagen og på kvelden som snacks.=

Tapasen du kan lage på hytta

Må prøves i påsken.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Du vil ikke tro det du ser

Genial måte å skille egg og hvite på!

artikkel bilde

Kjenner du igjen kjendisen?

Nei, det skal nemlig mye til...

artikkel bilde

- Interiøret er for oss som bor her

Se hvordan keramikeren har utnyttet hver krik og krok i Ullevål Hageby-leiligheten.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Mat

Hva kan du om påske og mat?

Om lam, egg, appelsin og mer.

Ni kaker du lager på fem minutter

Porsjonskaker som smaker!

Nei! Stopp! Ikke spis sushi sånn!

- Jeg vil si at 99 prosent av alle nordmenn spiser sushi feil.