Den barnlige gleden man får ved å stikke en rabarbrastilk i sukker og spise den opp skal man ta på alvor.

Og det er en alvor sak at sommerminnene strømmer på når du smaker på den klassisk rabarbrasuppa.

I det hele tatt skal man ta rabarbraen mer på alvor. Gjøre litt krus på den.

Selv har jeg tre forslag, men er sikker på at det mye jeg ikke har tenkt på.

Jeg oppfordrer alle til å bruke Facebook-siden vår tll å komme med idéer og oppskrifter med rabarbra. Gode idéene blir raskt realisert!

Tre forslag

Nedenfor finner du i mellomtiden tre oppskrifter som du bruker til inspirasjon. Den første er en shake med rabarbra og jordbær.

Den andre idéen er å lage marmelade. Det er flott å spise rabarbra som kan minne deg om sommeren til langt utover høsten.

Den siste vi tar med er en deilig rabarbrapai med vaniljekrem (her finner du en litt mer forsegjort vaniljekrem).

Oppskriftene finner du nedenfor.

(Over 12.000 følger nå Sjuve på Facebook!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du deilige smoothies

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Jordbær- og rabarbrashake

Til 4 porsjoner:

150 g rabarbra

3 ss sukker

0,5 dl vann

150 g jordbær

5 dl vaniljeis

3 dl melk

Høyde (px): Bredde (px):

Jordbær- og rabarbramarmelade

Til 1 porsjon:

500 g rabarbra

500 g ferske eller fryste jordbær

500 g sukker

0,5 pose certo syltepulver

Høyde (px): Bredde (px):
Inkognito

Rabarbrapai med vaniljekrem

Ingredienser:

Paideig:

150 g smør

350 g hvetemel

50 g sukker

1 stk eggeplomme

3 ss vann, kaldt

Fyll:

1 kg rabarbra

1 ss potetmel

3 dl sukker

3 dl vaniljekrem, ferdig

Høyde (px): Bredde (px):