Innen St. Hans må rabarbraen høstes. Hvis ikke får den usmak og blir trevlete. Her er seks gode oppskrifter du bør teste ut.

Til tross for stemoderlig behandling vokser rabarbraen alltid opp. Rabarbraen strutter i staselige sjatteringer av rosa og grønn. Ingenting minner om rabarbraens nedrige oppvekstvilkår.

Alle husker med skrekkblandet fryd det første syrlige stinget som skjøt gjennom kroppen etter et tygg i rabarbrastengelen. Det var umulig å holde tilbake den grimasen som alle får når de smaker rabarbra.

Siden den gang har jeg oppdaget at rabarbra er en fin matplante med mange kvaliteter. Det helt opplagte er å lage rabarbrasuppe. Oppskrift? Kok vann, sukker og rabarbra. Smak til med mer eller mindre sukker til du blir fornøyd. Jeg liker å ha litt kanel i også. Nedenfor finner du den klassiske oppskriften på rabarbrasuppe.

Rabarbraen kan også brukes til å lage mye annet. Jeg har plukket oppskrifter med rabarbra fra vårt rikholdige arkiv. Her finner du blandt annet rabarbrashake, rabarbrasalat og rabarbramarmelade. Det skal godt gjøres å ikke finne noe du liker på denne listen:

Rabarbrapai med vaniljekrem

Rabarbrakake med ostekrem

Stekt makrell med krydderkokt rabarbra

Rabarbrasalat

Rabarbramarmelade

Jordbær- og rabarbrashake

Christopher Sjuve

Rabarbrasuppe

Her er Wenche Andersens oppskrift på rabarbrasuppe.

Til 4 porsjoner:

6 stk rabarbrastilk

1 stk vaniljestangeller kanelstang

8 dl vann

300 g sukker

2 ss potetmel

0,5 dl kaldtvann

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!